Oost NL

Tractus3D

Tractus3D is een producent van industriële 3D-printers welke objecten van meer dan twee meter groot kan printen. Met de 3D-printer kunnen klanten grote onderdelen, zoals dashboards of paspoppen zijn in een sessie volledig naar wens van de klant te printen.

Met de investering van Oost NL en KIKK Capital wil Tractus3D uitgroeien tot wereldwijde speler op het gebied van industriële 3D-printers.

In 2015 bracht Tractus3D haar eerste producten op de markt. Tractus3D richt zich specifiek op de zakelijke markt, om actief bij te dragen aan het productieproces van de toekomst. Door de modulaire bouw van de 3D-printers kunnen onderdelen gemakkelijk worden vervangen, zodat klanten altijd over de nieuwste techniek beschikken. Door het Delta 3D printer principe toe te passen kan Tractus een indrukwekkende bouwhoogte van meer dan twee meter realiseren. Hiermee onderscheidt Tractus 3D zich op internationaal niveau in de 3D-printingmarkt.

Hoge temperaturen

Naast de large volume printers is Tractus3D een van de eerste bedrijven in de wereld die een 3D-printer heeft ontwikkeld die materialen kan printen op hoge temperaturen, zoals PEEK en PEI. Deze materialen zijn bestand tegen hoge temperaturen en hebben een extreem hoge duurzaamheid. Ze worden steeds meer ingezet als vervangers voor metaal in de ruimtevaart-, medische- en auto-industrie.