Oost NL

Springlab Forest / Moon Trees

Innovatiebureau Springlab en Klimbos Nederland, samen vertegenwoordigd in Springlab Forest, hebben hun gezamenlijke innovatie Moon Trees in de zomer van 2018 gelanceerd in Klimbos Veluwe in Apeldoorn. Moon Trees is een innovatief buitenspeelconcept. Oost NL verstrekte als fondsmanager vanuit het Fonds Gelderse Cultuurleningen een lening aan Springlab Forest.

Moon Trees is gebaseerd op computergames, maar vindt plaats in de fysieke wereld. Gametechnologie kan een waardevolle rol spelen bij het in beweging krijgen van mensen. Door gebruik te maken van de kracht en het plezier van technologie en games, kan gezond gedrag niet alleen de gemakkelijkere optie worden, maar ook de leukere. 

Computergames zijn onder kinderen en tieners razend populair. Wil je hen aanspreken en stimuleren om buiten te spelen dan kan je dat doen door een brug te slaan tussen buitenspelen en gaming. Het doel van het spel is om in drie kwartier zoveel mogelijk punten te verdienen door ‘Moon Trees’ te veroveren. Het spel verlangt meer dan voldoende fysieke inspanning en inzet om te voldoen aan de definitie van sport.

Vernieuwing, talentontwikkeling en kwaliteitsverbetering

Moon Trees is tot stand gekomen dankzij de intensieve samenwerking van verschillende innovatieve bedrijven uit de regio Apeldoorn. Oost NL was een van die partijen. Uit het Fonds Gelderse Cultuurleningen verstrekte Oost NL een lening aan Springlab Forest. Met het fonds moedigde de provincie Gelderland vernieuwing, talentontwikkeling en kwaliteitsverbetering aan in de culturele en creatieve sector. Springlab Forest legt hierdoor een goed fundament dat in de toekomst ook aan economische groei kan bijdragen. Het fonds is inmiddels gesloten.