Oost NL

Sinoma Blade

Sinoma Blade, een van de grootste producenten van windmolenbladen ter wereld, breidt haar activiteiten in Europa uit door een nieuwe vestiging in Enschede te starten, op een steenworp afstand van de campus van de Universiteit van Twente. De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en Oost NL hebben intensieve ondersteuning geleverd aan Sinoma Blade tijdens het besluitvormingsproces over de vestigingslocatie in Europa.

In Enschede zal Sinoma Blade zich vooral richten op de verdere ontwikkeling en design van de windmolenbladen. Het academische en zakelijke ecosysteem in Twente biedt een goede match met de behoeften van Sinoma Blade en gaven de doorslag in de keuze van de Chinese fabrikant.  

4.000 windmolenbladen

Het in China gevestigde Sinoma Wind Power Blade Co. Ltd. (Sinoma Blade) is opgericht in 2007 in Peking. Het is een dochterbedrijf van Sinoma Science and Technology Co. dat weer een onderdeel is de China National Building Materials Group. Het bedrijf levert een substantiële bijdrage aan het realiseren van CO2-reductie door het produceren van windmolenbladen voor energieopwekking. Met een jaarlijkse productie van 4.000 sets windmolenbladen mag de onderneming zich tot de grootste spelers ter wereld rekenen in deze sector.