Oost NL

ResiRest

“Écht vakantie vieren en een land, de mensen en cultuur leren kennen, doe je door je tussen de locals te begeven. Eten verbindt, in elke cultuur”, vertelt Geert Kroos van ResiRest enthousiast. ResiRest verbindt met het  platform wereldwijd reizigers aan de lokale bevolking. Toeristen komen in contact met locals die een heerlijke lokale maaltijd voor ze verzorgen. Mensen leren elkaars cultuur beter kennen en de lokale bevolking profiteert van het toerisme zonder zelf investeringen te doen. 

Met een lening van De Groeiversneller verbetert ResiRest haar app en de website waarmee toeristen een maaltijd bij een thuiskok kunnen boeken.

Het platform geeft toeristen de mogelijkheid de cultuur van het land van hun bestemming beter te leren kennen. “ResiRest brengt reizigers bij mensen thuis, en draagt daarmee bij aan structurele zelfredzaamheid van de lokale bevolking. We doen dit in samenwerking met lokaal actieve non-profit organisaties om ter plekke de juiste mensen te bereiken.”

Kijken, klikken, klaar

Via de app of website vinden reizigers in een paar kliks de dichtstbijzijnde thuiskok en kunnen een huislunch of diner boeken in bijvoorbeeld Ecuador, Laos of Oeganda. “Je kijkt op je app waar een local in de buurt zit, klikken en klaar”, zegt de ondernemer uit Duiven. Snel geregeld, en betaalbaar. ResiRest geeft reizigers een unieke ervaring met het gezamenlijk eten als kapstop voor een unieke ontmoeting.
Kroos werkt samen met lokale agenten en non-profit organisaties, zoals de TUI Care Foundation, maar ook kleinere organisaties als Asplande (Brazilië) of Pamuya Kenya. Deze organisaties kennen het land goed en brengen ResiRest in contact met koks.  Kroos’ ambitie is dat over 5 jaar 10.000 locals mee kunnen doen. 

Oost NL begeleidde ResiRest met de aanvraag van de lening.

Met De Groeiversneller ondersteunt de provincie Gelderland ondernemers die willen groeien, met kennis en geld.

Video impressie