Oost NL

Redvan

Consumenten willen graag de herkomst van hun voedsel kennen, zeker als het gaat om vlees. Redvan ontwikkelde een app voor de varkensvleesindustrie die de voedselwaardeketen transparant en traceerbaar maakt.

De software van Redvan is bedoeld om een varken beter te volgen tijdens zijn leven: van geboorte tot slachthuis. Hoe groeit hij? Wat eet hij? Welke medicijnen krijgt hij? Dit is van belang voor de hele keten en kan behalve voor meer dierenwelzijn en transparantie in de keten, ook voor kostenreductie zorgen.

Redvan draagt zo bij aan een verbeterde productie van varkensvlees, waardoor er steeds duurzamer omgegaan wordt met de bronnen. Door inzicht te geven in essentiële data van een varken kan er een transparante keten worden gecreëerd en krijgt de varkenshouder waardevolle informatie voor het verbeteren van zijn rendement.

Software doorontwikkelen

Mark van Elteren en Arjan van der Hoek van Redvan hebben een groeilening gekregen vanuit het programma De Groeiversneller voor verdere doorontwikkeling van software om de groei van dieren beter te monitoren. Redvan is zeer actief in het zoeken van samenwerkingen met partijen als varkensfokkerij Hypor en veevoerfabrikant Forfarmers. Zij hebben een groot belang bij de data die beschikbaar komt vanuit de software van Redvan. Oost NL begeleidt Redvan vanuit StartLife, een samenwerkingsverband met onder meer Wageningen UR, dat ondernemers toegang geeft tot een uitgebreid netwerk van deskundigen, investeerders, toeleveranciers en collega-ondernemers.

Binnen het programma De Groeiversneller ontving RedVan een lening via partner Qredits

Met De Groeiversneller ondersteunt de provincie Gelderland ondernemers die willen groeien, met kennis en geld.

Video impressie