Oost NL

NSure

NSure is een gecertificeerd high-tech testlab voor de agro- en voedingsindustrie, gevestigd in Wageningen, en biedt testen aan voor diverse kwaliteitseigenschappen in fruit, groenten en boom- en sierteeltproducten.

De testen zijn gebaseerd op de geoctrooieerde genomics technologie. Deze methode heeft een voorspellende waarde waardoor problemen in de toekomst (zoals economische schade door derving) kunnen worden voorkomen.

Juiste moment

Of het nu fruit, groente of aardappelen is, we kunnen er pas wat mee als ze rijp zijn of klaar voor gebruik. Voor de consument is dat moment aangebroken als er boodschappen worden gedaan. Dan moeten de producten vers zijn en klaar voor gebruik. Om dat mogelijk te maken, moeten ze op het juiste moment zijn geplukt of geoogst. Maar wat is het goede moment? Dat valt niet zomaar met het blote oog vast te stellen. NSure heeft een technologie ontwikkeld waarmee agrarische producten niet van buiten worden gecontroleerd, maar van binnen. Met een eenvoudige test, waarvoor alleen een beetje sap nodig is, kan tot op de dag nauwkeurig het beste oogstmoment worden aangegeven.