Oost NL

MedAngel

MedAngel wil een einde maken aan onzekerheid over de werkzaamheid van medicijnen. Dit doet het Nijmeegse bedrijf met een sensor waarmee patiënten real-time de temperatuur van hun medicatie kunnen monitoren. Een app op de telefoon geeft de temperatuur aan. Als fondsmanager van het Innovatie- en Energiefonds van de provincie Gelderland investeerde Oost NL samen met Holland Venture in MedAngel om verdere groei en internationalisering mogelijk te maken.

Onzekerheid over de werking van je medicijnen, geen controle hebben over hoe je dag loopt, het houdt veel chronisch zieke patiënten bezig. Er zijn factoren die de werking van de medicatie, en daarmee de gezondheid, beïnvloeden. Een van deze factoren is de temperatuur omdat veel medicijnen hun werking verliezen als ze niet op de juiste temperatuur worden bewaard.

Diabetici en reumapatiënten

Miljoenen patiënten, zoals diabetici en reumapatiënten, zijn dagelijks afhankelijk van temperatuurgevoelige medicatie. Medicatie die niet werkt omdat het niet bij de juiste temperatuur is opgeslagen kan tot levensbedreigende situaties leiden. MedAngel ontwikkelde een sensor, MedAngel ONE, die real time de temperatuur van medicatie kan meten. De metingen worden via een app op de smartphone, die gekoppeld is aan een database met veilige temperatuurranges per medicijn, vergeleken op effectiviteit en alarmeert wanneer het dreigt mis te gaan. Een eenvoudige methode om een belangrijke risicofactor uit te sluiten.

MedAngel wil met Oost NL en Holland Venture de volgende cruciale stap zetten naar commercieel succes in Europa en de VS.