IPaDiC

IPaDiC

Het Deventer bedrijf IPaDiC (Internal Pump and Diabetes Control) ontwikkelt de DiaLin. Deze innovatieve inwendige insulinepomp kan nauwkeurig doseren dankzij een slimme sensor voor optimale bloedsuikerregulatie. De pomp vermindert het aantal ziekenhuisopnames, is zelfreinigend, gaat meer dan tien jaar mee en is via bluetooth wereldwijd uit te lezen. Daarmee zorgt de pomp voor een verbetering van de kwaliteit van leven van diabetespatiënten.

"De DiaLin bespaart type-1 diabetespatiënten, die zijn aangewezen op een inwendige insulinepomp, veel stress; de patiënt is altijd 'in control', want alles is dubbel uitgevoerd", vertelt Gerrit Stam, algemeen directeur van IPaDiC. Hij kan het weten, want hij is zelf al twintig jaar ervaringsdeskundige wat betreft het gebruik van een insulinepomp. De DiaLin is bedacht door de Zwolse internist en diabetes-specialist Henk Bilo (Isala Klinieken). Het apparaat is conceptueel bijna klaar. "We zijn zover om, in samenwerking met patiënten, een fysiek prototype te bouwen", meldt Gerrit Stam.

Sponsoren

Oost NL en Health Innovation Park Zwolle helpen IPaDiC om sponsoren te vinden voor het doorlopen van het traject van clinical trials en uiteindelijk marktintroductie. Een van de opties is crowdfunding. Daarnaast helpt Oost NL bij de zoektocht naar partijen die componenten kunnen maken voor de drie onderdelen waaruit de DiaLin bestaat: insulinepomp, communicatie-unit en service-eiland.