Oost NL

ICOAN

ICOAN heeft een duurzame en innovatieve techniek ontwikkeld om houtproducten te voorzien van een poedercoating bescherming en decoratie afwerking. Deze techniek is uniek en maakt het mogelijk om niet alleen mdf, maar ook ander houtsoorten van een poedercoat finish te voorzien. Daarnaast is ICOAN de enige in Europa die houten producten coat met een structuur, zijdeglans of zelfs hoogglans uitstraling.

Poedercoating is een efficiënte en milieuvriendelijke manier van oppervlaktebehandeling voor het realiseren van bescherming en decoratie. Dankzij het effectieve elektrostatische spuitproces, het snel uithardende poeder en de gerealiseerde levensduur van gepoedercoate producten, draagt poedercoating aanzienlijk bij aan duurzame wereld. ICOAN beschikt over zowel houtbewerking- als poedercoatingfaciliteiten. Dit stelt ICOAN in staat om al haar producten en processen “in-house” te ontwikkelen en vanaf tekening elk gewenst product zowel op stukbasis als seriematig te produceren.

Financiering

Met behulp van een financiering door Gelderland voor Innovaties heeft ICOAN een aantal ontwikkelingen gericht op het ontwikkelen van een hoogglans uitstraling versneld kunnen realiseren. Deze samenwerking legt de basis voor de verdere ontwikkeling van de ICOAN techniek alsook de internationale groei van dit bedrijf.