Oost NL

Heel Metaal

Of het nu gaat om inbouw openhaarden, bankjes, fietsbeugels of picknicksets, Heel Metaal levert het. Het Doesburgse bedrijf is als toeleverancier al jaren een begrip op het gebied van plaatwerk, maar neemt nu de touwtjes helemaal in eigen handen. “Onze zelf ontwikkelde sneeuwschep is inmiddels breed in de markt gezet”, zegt directeur Hendrik Vels van Heel Metaal trots. 

Dat is een prestatie om van onder de indruk te zijn. Want met de economische crisis in het achterhoofd verkeerde Heel Metaal lange tijd in zwaar weer. Dankzij een lening uit de MKB Kredietfaciliteit Gelderland (MKG) van Oost NL kon Heel Metaal zichzelf blijven ontwikkelen. “Oost NL heeft ons echt door de crisis gesleept. In die periode was het echt overleven. In onze branche moet je ook up-to-date blijven. Het machinepark moest van een bepaald niveau zijn en tegelijkertijd wilden we de sneeuwschep produceren”, zegt Vels.

Toekomst

“Dankzij het geld van MKG hadden we de mogelijkheid om dat allemaal voor te financieren. Daardoor zitten we nu weer in een veel rustiger vaarwater”, verklaart Vels. “En het mooie is: we kunnen nu weer ondernemen en nadenken over de toekomst. En dat is uiteindelijk het leukste.”