Oost NL

Good Growing Solutions

Good Growing Solutions (GGS) heeft een nieuwe vestiging in Europa, opgezet door vooraanstaande internationale ondernemers uit Australië, Zuid-Afrika en Nederland. GGS richt zich op de ontwikkeling, het vermarkten en investeren in technologieën in de Foodsector voor met name de groei en kwaliteitsoptimalisatie met een duidelijke focus op de productie van gezond voedsel, waterbesparing en CO2-reductie.

Het hoofdkantoor van GGS BV is gevestigd in Almelo, met dochterondernemingen in Perth en Pretoria. Oost NL begeleidde GGS bij de locatiekeuze, het oprichten van de BV en Holding en werkvergunningstrajecten. Daarnaast ondersteunde Oost NL GGS bij het leggen van waardevolle contacten. 

GGS richt zich op voedselveiligheid en het optimaliseren van voedingswaarde van producten, waterbesparing, CO2-reductie en vermindering van het energieverbruik. Het grootste deel van het onderzoek vindt plaats in Oost-Nederland. Daarnaast ondersteunt GGS Zuid-Afrikaanse bedrijven in de expansie naar Europa en brengt zij daarnaast ook Nederlandse producten en technologieën onder de aandacht bij Zuid-Afrikaanse counterparts. GGS schat de komende jaren door te groeien naar tientallen medewerkers.

Samenwerkingen

Vanuit de samenwerking met Oost NL heeft GGS Oost NL met diverse Agri-Food en technologie bedrijven in Zuid-Afrika in contact gebracht, waaruit diverse vestigings- en technologiematchmaking projecten zijn opgestart, die Oost NL met NFIA samen oppakt. Zo hebben ze de technologie van Micreos uit Wageningen in Zuid Afrika onder de aandacht gebracht, waaruit een samenwerking is ontstaan met een counterpart in Zuid-Afrika.