Oost NL

Eastern Fisheries

Het Amerikaanse bedrijf Eastern Fisheries Inc. kondigde op 15 september 2015 de opening aan van zijn zesde productiebedrijf, als onderdeel van zijn wereldwijd netwerk.

De nieuwe productielocatie van ruim 2.000 m2 biedt ondersteuning en service aan de Europese klanten van Eastern Fisheries. Deze locatie vormt een essentieel onderdeel van het wereldwijde distributienetwerk en de verticaal geïntegreerde organisatie van het bedrijf. De nieuwe vestiging in Staphorst richt zijn focus op de verkoop en distributie van sint-jakobsschelpen en levende kreeften, met meer dan 500 ton aan koude opslag en een tank met een opslagcapaciteit voor 10 ton aan levende kreeften.

“De komst van Eastern Fisheries naar Overijssel is van groot belang voor de ontwikkeling van de regionale economie en de stimulering van werkgelegenheid. Daarnaast is het een belangrijke impuls voor het toeleverende mkb. Ik wens Eastern Fisheries Europe een succesvolle toekomst bij ons, in de provincie Overijssel," aldus Eddy van Hijum, Gedeputeerde voor Economische Zaken, provincie Overijssel.

Locatiekeuze

Eastern Fisheries Europe heeft al 25 mensen in dienst en rekent op verdere groei. Bij de begeleiding van de locatiekeuze en vestiging hebben Oost NL en het Netherlands Foreign Investment Agency (als verlengstuk van het Ministerie van Economische Zaken) intensief samengewerkt.