Oost NL

Duplaco

Een evenwichtige voeding is onmisbaar voor een gezond en vitaal leven. Ook onze dieren verdienen daarom goed en gezond voedsel. Plankton bevat organisch gebonden mineralen en vitaminen, een hoog eiwitgehalte, omega-3-vetzuren en pigmenten (anti-oxidanten).

Plankton staat aan de basis van de aquatische voedselketen en is een belangrijke drijvende kracht van ecosysteem Aarde. Het geheel aan gezonde bestanddelen maakt planktonsoorten bijzonder geschikt als aanvullende voeding ter versterking van de gezondheid van dieren. Duplaco maakt met toepassing van de natuurlijke kracht van plankton bouwstenen en producten voor diervoeding & -gezondheid: levensmiddelen en dranken, farma en cosmetica. Duplaco is duurzaam. Het is een private onderneming in Hengelo, opgericht in oktober 2012.

StartLife

Oost NL ondersteunt Duplaco als start-up, onder de vlag van StartLife, de joint venture van Wageningen UR en Oost NL. Naast advies en coaching zorgen we via StartLife ook voor een deel van de startersfinanciering van Duplaco. Oost NL assisteert Duplaco vervolgens bij (de financiering van) haar verdere groei. In 2014 nam Oost NL het initiatief tot de ontwikkeling van een project op het gebied van kalverhouderij. Dit betreft voederonderzoek naar het effect van de toevoeging van algen aan kalvermelk en ruwvoer op groei en gezondheid van rosékalveren. Specifieke vetzuren in bepaalde algen kunnen namelijk de weerstand van kalveren vergroten en het antibiotica-gebruik reduceren. De algen zijn daarnaast een alternatieve bron van eiwit. Het Veterinair Kenniscentrum Oost-Nederland (VKON) voert dit onderzoek voor Duplaco uit. De provincie Overijssel verzorgt de medefinanciering via een innovatievoucher.