Oost NL

Caenator

De consument van tegenwoordig kiest voor kwaliteit, snelheid, beschikbaarheid en gemak. Caenator ontwikkelde een foodservice-concept dat voorziet in deze behoefte: een out-of-home verkooppunt dat niet afhankelijk is van personeel. En daardoor 24 uur per dag beschikbaar is.

In samenwerking met Wageningen UR ontwikkelde Caenator een volautomatische frietmachine. De machine bakt in echte olie een smaakvol, knapperig en geurig portie friet in slechts twee minuten. De uitdaging bij het produceren van een goede frietmachine lag vooral in de foodtechnologie. Op 2 september 2015 nam Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR, de eerste portie friet in ontvangst. De frietmachine stond voor een testperiode in het Restaurant van de Toekomst. Momenteel wordt de eerste proefserie machines gemaakt die onder meer bij de Franse supermarktketen Casino Group komen te staan. Ze testen twintig machines op gebruiksgemak, aansluiting, betaalsysteem en dagelijkse verkoopfrequentie. Kijkend naar de klanten die zich gemeld hebben, ziet de toekomst er rooskleuring uit. Diverse partijen, zoals grote retailers, budgethotels en cateraars toonden interesse om een substantieel aantal machines af te nemen.

StartLife

Caenator kreeg (financiële) steun van StartLife en kreeg de gelegenheid om de frietmachine te presenteren tijdens de officiële opening van het nieuwe kantoor van Oost NL in Apeldoorn op 1 oktober 2015.