Oost NL

A Body Issue

Het lijf van mensen die rolstoel gebonden zijn, verandert door langdurig zitten. 3D-Bodyscans brengen deze verandering goed in kaart. 

De maten uit de scans zijn vertaald naar een maattabel. Op basis van deze informatie heeft Fashiondesigner Katja van Groningen van A Body Issue innovatieve patronen en kleding ontwikkeld. Trendy, goed passend en betaalbaar: een confectielijn voor de zittende mens!

Het concept van A Body Issue is een mooi innovatief voorbeeld van het combineren van onderzoek, ontwerpkennis, technologie en nieuwe businessmodellen in een cross-disciplinaire samenwerking. Met als resultaat een trendy, innovatief en goed passend product. A Body Issue deelt en bouwt expertise op in samenwerking met andere partijen om als bedrijf het belang van trendy, goed passende en betaalbare kleding binnen de healthsector verder te brengen.

Het onderzoeksproject Virtual Sizing van het Center of Expertise ARTEZ is hier een voorbeeld van. Het project waarin A Body Issue, AMFI, de Zonnebloem, ArtEZ en andere partners samenwerken om kleding voor rolstoelers nog ‘smarter’ te maken zal eveneens tijdens de show gelanceerd worden.