Oost NL

Allego

Elektrisch rijden is in opkomst. Elektrische rijders willen hun auto overal en altijd kunnen opladen. Allego biedt de flexibiliteit door laadinfrastructuur te ontwikkelen en te realiseren die betrouwbaar, betaalbaar en voor iedereen toegankelijk is. Ook ontwikkelt Allego services die passen bij het laden van de toekomst zoals bijvoorbeeld openbaarladen.nl voor de laadpaal in openbare ruimten of het innovatieve ChargingPlaza om meerdere voertuigen op een kleine ruimte te laten laden.

Samen met de automobielbranche, overheden, service providers en netbeheerders ontwikkelt Allego gebruikersgerichte services die elektrisch rijden aangenamer en persoonlijker maken.

Allego is medio 2013 gestart als onderdeel van Alliander en zocht naar een locatie in de nabijheid van andere belangrijke innovatieve spelers gerelateerd aan de automotive sector, opslagtechnologie en OEM.

Industrie Park Kleefse Waarde (IPKW)

Oost NL vond in samenwerking met IPKW de geschikte locatie op het Industrie Park Kleefse Waard . Op dit park, waar verschillende Clean Tech bedrijven samen komen, zoekt Allego verbinding met andere organisaties, die werken vanuit een innovatieve visie op het gebied van technologie. De nieuwe activiteit levert circa 55 arbeidsplaatsen op.