Header fallback 1

Zaltbommelse 'identificatie-tags' gaan de wereld over

Oost NL verkoopt belang in FERM RFID Solutions uit Zaltbommel aan het Amerikaanse FineLine Technologies

FERM RFID

Na zes jaar investering en begeleiding van Oost NL vliegt het Zaltbommelse bedrijf FERM RFID Solutions uit. Oost NL verkoopt zijn aandelen aan het Amerikaanse bedrijf FineLine Technologies. Met deze nieuwe partner ligt de wereldwijde afzetmarkt binnen handbereik voor FERM RFID Solutions.

FERM blijft gevestigd in Zaltbommel. "Op termijn wordt deze locatie misschien zelfs uitgebreid", zegt ondernemer Jos Uijlenbroek, één van de twee oprichters van FERM. Pieter Rhemrev, manager business unit Capital van Oost NL, reageert daarop verheugd. "We zijn blij dat de werkgelegenheid voor de regio behouden blijft en mogelijk toeneemt in de toekomst", aldus Rhemrev.

Toonaangevend
FERM RFID maakt 'radio-frequency identification-tags' (RFID). Vergelijk het met een streepjescode, al kan er in deze tags meer informatie worden opgeslagen, kunnen de tags vrijwel onzichtbaar in voorwerpen worden verwerkt en hoeft het voorwerp niet langs een scanner om de informatie te lezen.

De tags van FERM zijn bijzonder, omdat ze beter detecteerbaar, hittebestendig en milieuvriendelijk zijn. Ze worden veel toegepast in de productie van autobanden. Het Gelderse bedrijf wordt in die branche wereldwijd gezien als toonaangevende speler.

Wisselwerking FERM in FineLine
De nieuwe partner van FERM, het Amerikaanse FineLine Technologies, noemt zich de snelste leverancier op het gebied van prijskaartjes, RFID en barcodes. Met de aankoop van FERM RFID Solutions kunnen ze hun klanten nog beter van dienst zijn op het gebied van RFID. Ook kan het Amerikaanse bedrijf nu een compleet assortiment van barcode- en RFID-oplossingen voor bandenetikettering aan de automobiel- en luchtvaartindustrie aanbieden. Jaarlijks worden er miljoenen autobanden geproduceerd die geschikt zijn voor de techniek van FERM RFID.
Andersom is oprichter Uijlenbroek content met de mogelijkheden die FineLine hún bedrijf biedt. "Wij hebben de afgelopen jaren vele RFID-oplossingen ontwikkeld. Ze spelen in op de unieke behoeften van bedrijven in de bandenindustrie. Met FineLine kunnen we die oplossingen nu over de hele wereld verspreiden", aldus Uijlenbroek.

Geld voor nieuwe investeringen
Oost NL investeerde in 2011 samen met private investeerders in het Zaltbommelse FERM RFID Solutions. "Technisch gezien was ons product toen al sterk, maar bedrijfsmatig stond alles nog in de kinderschoenen. De investering, het vertrouwen en de ondersteuning van Oost NL hebben FERM doen uitgroeien tot een waardige partner voor een bedrijf als FineLine. Nu kunnen we onze vleugels uitslaan. Daar zijn we Oost NL dankbaar voor", zegt Uijlenbroek.
Pieter Rhemrev: "wij zijn op onze beurt trots op FERM en de groei die we samen hebben gerealiseerd. We hebben FERM met plezier geholpen om het product verder te ontwikkelen en het bedrijf aantrekkelijk te maken voor een strategische partner. Die is nu gevonden. Het geld dat we uit deze verkoop halen, investeren we weer in andere kansrijke, innovatieve bedrijven in Gelderland en Overijssel."