Oost NL

Workshops en spreekuren Octrooicentrum Nederland bij Oost NL

​Wilt u weten hoe u intellectueel eigendom slim inzet? Bijvoorbeeld om uw idee te beschermen of voor investeerders? Octrooicentrum Nederland organiseert een reeks workshops en spreekuren bij Oost NL.

Kaft voorzijde.jpg

In de tweede helft van 2021 staan er 3 workshops op het programma:

Is uw bedrijf regelmatig met technische innovatie bezig? Met intellectueel eigendom kunt u geld verdienen, maar ook tijd en geld besparen. Om hiervan optimaal gebruik te maken, is het uitwerken van een strategie op maat belangrijk voor uw bedrijf .

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als start-up of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u slim omgaat met intellectueel eigendom bij samenwerking. Hoe kunt u bijvoorbeeld andere partijen enthousiast maken om samen te innoveren zonder daarbij uw idee te veel prijs te geven?

Octrooidatabanken zijn met meer dan 100 miljoen octrooipublicaties een bron van inspiratie om tijdens uw innovatieproces tijd en geld te besparen. Zij geven u informatie voor uw eigen productontwikkeling, maar ook over de ontwikkelingen op uw vakgebied en over concurrenten.

Spreekuren

Naast de workshops organiseren we in de tweede helft van 2021 vier spreekuren op locatie bij Oost NL: 27 september, 25 oktober, 22 november, 13 december. In een gesprek van ongeveer 45 minuten beantwoordt een octrooiadviseur uw specifieke vragen en geeft tips voor het gebruik van intellectueel eigendom. Denk daarbij aan vragen als:

  • Hoe kan ik mijn vindingen beschermen?
  • Hoe kan mijn bedrijf octrooien gebruiken om geld te verdienen?
  • Hoe werk ik slim samen met anderen?
  • Hoe pas ik intellectueel eigendom toe in mijn bedrijfsstrategie?
  • Wat is er al bedacht voor mijn technische probleem? Of, hoe nieuw is mijn uitvinding?

Aanmelden voor het spreekuur kan via het online aanmeldformulier. Daar vindt u ook andere data en locaties waarop Octrooicentrum Nederland spreekuren geeft. Wanneer u dit formulier ingevuld heeft, neemt een octrooiadviseur contact met u op om een tijd af te spreken.

Samenwerking Octrooicentrum en Oost NL

Octrooicentrum Nederland en Oost NL werken samen om de innovatiekracht in regio Oost-Nederland te versterken. De samenwerking richt zich op het verstevigen van de marktpositie van innovatieve bedrijven. Bedrijven die in staat zijn om in een vroeg stadium strategische beslissingen te nemen over hun intellectueel eigendom, vergroten hun kans op succesvolle marktintroducties.

Meer weten over de samenwerking tussen Octrooicentrum Nederland en Oost NL, over de bijeenkomsten van Octrooicentrum Nederland of een afspraak maken met onze octrooiadviseur in regio Oost? Neem contact op met Ilona Koomen via (ilona [dot] koomen [at] rvo [dot] nl) en Karen Kraan-Sam (karen [dot] sam [at] rvo [dot] nl)