Oost NL

Vanaf 30 april Di-Plast vouchers beschikbaar voor financiële steun toepassing gerecycled plastic

Bent u een mkb-er of een grotere ondernemer in de verpakkings- en bouwsector én wilt u gerecycleerde kunststoffen in uw productieketen introduceren of verhogen? Di-Plast ondersteunt u bij de realisatie van uw project en maakt met digitale tools uw bedrijf toekomstbestendig! Vanaf 30 april kunnen ondernemers daarom een aanvraag indienen voor een Di-Plast voucher om dit mogelijk te maken.

Plastic recycle

Di-Plast is een Europees programma dat het gebruik van gerecycleerde kunststoffen binnen verschillende sectoren verhoogt en verbetert door middel van digitale tools. Deze tools verhogen de informatietransparantie in de waardeketen en ondersteunen verwerkers bij de aankoop en verwerking van gerecycleerde materialen.

Expertise en vouchers

Binnen het programma ondersteunen we bedrijven door middel van expertise én vouchers. Deze vouchers hebben een variërende waarde tot 7.500 euro om uw projectideeën en het creëren van nieuwe ketensamenwerkingen binnen de kunststofsector op interregionale schaal te ondersteunen.

Er zijn drie soorten vouchers, die elk unieke aspecten van uw projectideeën ondersteunen. Deze vouchers helpen u te werken met de digitale tools, dragen bij aan matchmaking, geven u toegang tot expertise om uw recyclaatbenutting te verbeteren of leggen de basis voor concrete ketensamenwerking. Zodoende draagt u bij aan de duurzaamheid van de maatschappij en maakt uw bedrijf deel uit van de circulaire economie van de toekomst.

Hier ziet u een overzicht van de verschillende vouchers:

- Matching vouchers (tot 1.000 euro): Voucher om aanvragers te ondersteunen bij het vinden van de juiste match voor samenwerking om gerecycleerde kunststoffen in hun productieketen te gebruiken of te vergroten.

- Expertisevouchers (tot 4.500 euro): Voucher om aanvragers te ondersteunen bij het realiseren van projectideeën voor de (verhoogde) inzet van recyclaat met ondersteuning van externe en specialistische expertise.

- Ketenvoucher (tot 7.500 euro): Voucher om aanvragers met specifieke aankopen te ondersteunen bij het concretiseren van projecten om het gebruik van recyclaat in hun productieketen te verhogen. Belangrijk is dat we bij deze voucher zullen vragen om 3 offerte aanvragen bij verschillende leveranciers.

Als u het gebruik van gerecyclede kunststoffen in uw processen wilt introduceren of verhogen en de materiaalkwaliteit in het proces wilt verbeteren in combinatie met digitale tools, kunt u een voucher aanvragen als onderdeel van het ondersteuningsprogramma. Voor meer informatie over de voucherregeling kunt u contact met ons opnemen!

Voor wie?

Di-Plast richt zich op bedrijven in de bouw- en verpakkingssector die de ambitie hebben (meer) gerecycled plastic toe te passen in hun productieketen. Wij nodigen Compounders, verwerkers, recyclers, hercompounders, bedrijven die commercieel polymeerafval produceren, rPM-ontvangstbedrijven en handelaars uit deze sectoren uit om contact met ons op te nemen en te kijken of Di-Plast hen een stap verder kan helpen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

Hoe werkt het?

Vanaf 30 april gaat de eerste call open voor aanvragen. Aanmelden kan via de officiële Di-Plast website: nweurope.eu/di-plast. Wij streven ernaar het officiële aanmeldformulier voorafgaand te publiceren, zodat u uw aanvraag kunt voorbereiden en specifieke vragen bij ons kunt voorleggen.

Ondernemers vullen het aanvraagformulier in. Vergeet hierbij niet de offertes en de de-minimisverklaring. Wanneer alles is ontvangen wordt uw aanvraag beoordeeld en nemen wij contact met u op. LET OP: de regeling is open tot het budget is uitgeput.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over Di-Plast en deze financiële steun? Meer informatie vindt u op www.oostnl.nl/di-plast.

Ook kunt u contact met ons opnemen. Stuur een mail naar saskia [dot] manders [at] oostnl [dot] nl of martijn [dot] kerssen [at] oostnl [dot] nl.

Bijlage