Header fallback 1

Universiteit Twente voor 4x op rij meest ondernemende universiteit

​Voor de vierde keer op rij is de Universiteit Twente door Elsevier/Science Works uitgeroepen tot Meest ondernemende Universiteit van Nederland. Een beloning voor de voor de Universiteit Twente, Novel-T en het hele ecosysteem dat innovatieve startups in Twente ondersteunt. En het bewijs dat we in Oost-Nederland nog steeds vooroplopen in Nederland als het gaat om het naar de markt brengen van onderzoeksresultaten en het realiseren van spin-off bedrijven.
Afb fb 1200x628 - 2

​De ranking voor 'Meest ondernemende universiteit van Nederland' wordt eens in de twee jaar samengesteld op basis van een aantal criteria: ScienceWorks kijkt daarvoor onder andere naar het aantal spin-offs en patenten dat voortkomt uit het onderzoek aan de universiteiten, de beschikbaarheid van financiering voor startende spin-offs en de werkgelegenheid die voortvloeit op de science parks rond de universiteiten.


De Universiteit Twente en haar maatschappelijke partners in de regio hebben hun ondernemende activiteiten gebundeld in Novel-T. Novel-T verbindt ondernemers, onderzoekers en studenten met elkaar, om op die wijze kansrijke innovatieve ideeën tot economisch levensvatbare bedrijvigheid te ontwikkelen.


Oost NL is een van de partners van Novel-T en werkt samen bij initiatieven om ondernemers verder te helpen. In de loop der jaren heeft tot een flink aantal succesvolle innovatieve (onderzoeksgedreven) spin-offs geleid. Zowel via Novel-T als via de universiteit zelf. Recente voorbeelden van spin-offs die het levenslicht zagen zijn QuiX (dat met behulp van fotonicachips dichter bij quantum-computing toepassingen wil komen) en 20Face (dat geperfectioneerde gezichtsidentificatie als cloudservice ontwikkelt). Oost NL kon via fondsen onder management investeren in de bedrijven en zo samen met de universiteit en Novel-T een bijdrage leveren aan een ondernemend Twente.