Oost NL

Turkse kledingproducent opent groothandel in Deventer

De Turkse producent duurzame kleding en stoffen Gamateks vestigt zich met een groothandel in Deventer. Vanuit daar kan het bedrijf haar klanten, grote kledingwinkels, beter bedienen. Oost NL ondersteunde Gamateks samen met de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) met haar vestiging in Deventer.

Gamateks

Gamateks gaat in Nederland opereren onder de naam Origineel Design BV en bedient vanuit haar vestiging in Deventer grote kledingwinkels, zoals H&M, Bershka en Zara. Het Turkse bedrijf produceert kleding voor verschillende merken en heeft daast een eigen collectie. Gamateks onderscheidt zich door zoveel mogelijk groen en milieuvriendelijk te produceren.

“Voor ons is de vestiging in Nederland een volgende mooie stap in onze bedrijfsvoering. We kunnen onze klanten zo beter en effectiever bereiken. De NFIA in Turkije en Oost NL in Nederland hebben ons wegwijs gemaakt bij locatiekeuze en administratieve taken. Daarmee hebben we een goede keuze voor Deventer kunnen maken”, aldus Mustafa Korkut Aydinli, van Gamateks.

De NFIA Turkije heeft het bedrijf begeleid bij hun zoektocht naar een vestigingslocatie in Nederland, waar bij Gamateks uiteindelijk koos voor een vestiging in Deventer. Oost NL kon ondersteunen bij het in kaart brengen van lokale mogelijkheden. Met de vesting van het bedrijf worden zes arbeidsplaatsen gecreëerd.