Oost NL

Teijin vestigt Europees innovatiecentrum voor duurzame technologie in Arnhem 

Het Japanse Teijin Limited richt in Arnhem het European Sustainable Technology Innovation Center (ESTIC) op. ESTIC heeft als onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit het doel om technologieën te ontwikkelen voor een duurzamere wereld.

ogp

Als onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor milieuvriendelijke oplossingen zal ESTIC de samenwerking tussen onderzoekers internationaal vergemakkelijken, om R&D-initiatieven in Teijin's verschillende business units te versterken. ESTIC zal ook geheel nieuwe activiteiten ontwikkelen die gebruikmaken van Teijins bestaande materialen en de ontwikkeling van groene materialen ter ondersteuning van de wereldwijde circulaire economie. Dit omvat inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen en de waterstofeconomie te stimuleren. In Arnhem leidt dit op termijn tot 8 nieuwe banen. 

ESTIC vestigt zich ook met een satellietkantoor op de Brightlands Chemelot Campus, een internationale open innovatiegemeenschap die actief is op het gebied van hoogwaardige materialen, duurzame processen en biomedische oplossingen in Sittard-Geleen, om de communicatie met externe innovatiegeclusters en onderzoeksinstituten verder te activeren.  

Teijin wil een bedrijf zijn dat de maatschappij van de toekomst en de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties ondersteunt en kijkt ernaar uit dat ESTIC bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame producten en technologieën die de milieu-impact helpen verminderen.  

Over de Teijin Group 

De Teijin Group werd in 1918 opgericht en omvat drie kerndomeinen: hoogwaardige materialen, gezondheidszorg, waaronder farmaceutica en thuiszorg, en IT. De groep omvat meer dan 170 bedrijven en heeft wereldwijd zo'n 20.000 mensen in dienst, verspreid over 20 landen. Het hoofdkantoor van Teijin Europe is gevestigd in Amsterdam en de Teijin Aramid divisie heeft zowel R&D en het hoofdkantoor in Arnhem. 

Bijlage