Header fallback 1

Technische werksessie P>Act inspireert en brengt oplossingen dichterbij

Afgelopen donderdag 20 februari organiseerde Oost NL samen met Innovation Quarter en MVO Nederland een waardevolle technische werksessie bij het Polymer Science Park (PSP)  voor het project P>Act. Partijen die zich bezig houden met het circulair maken van kunststofketen konden concreet aan de slag met hun uitdagingen. Ook kregen ze een kijkje in de technische keuken van PSP zelf.
pact

Kunststof is onmisbaar voor de maatschappij, maar de productie ervan is op dit moment vaak milieubelastend en put grondstoffen uit. Er wordt steeds actiever en innovatiever nagedacht over de waarde van kunststof en het 'afval'. In de kunststofketen is er al veel samenwerking tussen verschillende partijen omtrent circulariteit, maar er is nog veel meer potentieel. Vaak zijn er nog technisch inhoudelijke, sociale en randvoorwaardelijke drempels (bv. wet en regelgeving) die het volledig sluiten van de kunststofketen bemoeilijken. P>Act daagt het bedrijfsleven uit om die ketenuitdagingen wél aan te gaan en ondersteunt ketenprojecten omtrent duurzaam (her)gebruik van kunststof.


Keten in beeld brengen

 

De dag begon met een plenaire sessie over circulariteit in de kunststofketen en geven een toelichting op P>Act. Deelnemers werden uitgedaagd hun eigen kunststofketen uit te tekenen om helder te krijgen welke stappen er nog nodig te zijn om hun idee uit te kunnen voeren.

 

Hierna was het tijd voor een rondleiding op het Polymer Science Park en werden in ronde tafels advies en ervaringen gedeeld om concrete uitdagingen van de deelnemers op te aan te pakken. De unieke locatie bij het PSP bood de mogelijkheid om producten, materialen en projectideeën te toetsen, testen en verder te brengen. Met de concrete kennis, technische ondersteuning, expertise en faciliteiten werden er direct oplossingen gevonden en inspiratie opgedaan.


P>act


P>Act (Van Pact naar Act) brengt ketens van bedrijven, overheden, innovators/startups en kennisinstellingen samen in actie rondom de ambitieuze doelstellingen van de nationale Transitie Agenda Kunststoffen. Meer weten? Kijk op oostnl.nl/pact