Oost NL

Scheepswerf Gelria in de spotlights bij de NOS

Aandacht voor het mooie verhaal van scheepswerf Gelria in Nijmegen, gisteren bij de NOS. In het item over het lage aantal faillissementen in 2017 kwam Gelria aan bod. Mede dankzij een investering vanuit het Fonds Herstructurering Bedrijventerreinen Gelderland bestaat de unieke scheepswerf weer. Bekijk het hele item bij de NOS.

gelria

In 2013 ging de werf failliet. Ondernemers Martijn van Haaren en Gerd de Swart uit Millingen aan de Rijn hebben scheepswerf Gelria gekocht. Oost NL heeft een actieve bijdrage geleverd bij de aankoop van deze werf. In het NOS journaal wordt ingegaan op de doorstart en de ontwikkelingen die ze nu doormaken.

De in 1951 opgerichte scheepswerf behelst een terrein van vier hectare, aan drie zijden omgeven door water. De scheepswerf is de enige grote werf tussen Rotterdam en Duisburg. Dankzij het constante waterpeil en grote hellingcapaciteit biedt de werf ruime mogelijkheden voor onderhoud, reparatie, klasse maken en de verbouwing van schepen tot een lengte van 140 meter.