Oost NL

Oost NL verkoopt belang in TRENS Solar Trains

Oost NL heeft zijn aandelenbelang in TRENS Solar Trains eind 2021 jaar verkocht. TRENS ontwikkelt een elektrische wegtrein die de duurzame ontbrekende schakel kan zijn in personenvervoer en de bevoorrading van winkels en horeca in binnensteden. Oost NL investeerde in 2020 in het bedrijf.

Trens

Voor de bevoorrading van winkels en horeca in binnensteden is behoefte aan compacte, duurzame voertuigen. TRENS Solar Trains heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld die ook geschikt is voor regionaal personenvervoer, zoals in stadscentra en op campussen, evenemententerreinen of pretparken.

De bouwer van kleine elektrische treinen voor stadsdistributie Trens heeft een aantal nieuwe investeerders aan zich weten te binden. De nieuwe investeerders zijn Bloomit Ventures, MPPD en Karhod. Bloomit is een actieve investeerder in lichte elektrische voertuigen voor gebruik in de stad.

Inmiddels heeft Sligro Food Group zich gemeld als ‘launching customer’. De groothandel rijdt al met de eerste Trens in Den Bosch. Het gaat hierbij om gekoelde levering van voeding en dranken aan winkels en horeca.