Oost NL

Odyssey Europe schaalt haar Nijmeegse activiteiten op met lening van Oost NL

Eerste lening nieuwe vestiger Oost NL toegekend aan Odyssey Europe

Odyssey Europe B.V. ontvangt een lening van Oost NL waarmee het haar activiteiten fors kan gaan opschalen. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf vestigde zich in 2020 op de Novio Tech Campus in Nijmegen. Odyssey richt zich op verlenging van de levensduur van elektronische apparatuur en bedient de Europese markt vanuit Nijmegen. Odyssey Europe kan met de lening investeren in extra werkruimte. Zo kan het bedrijf de komende jaren doorgroeien naar 25 medewerkers in 2023.

Nijmegen Odyssey

Het produceren van halfgeleiders is duur en draait dag en nacht door. Uitvaltijd is extreem duur en storingen kunnen de productie stilleggen. Radio Frequentie (RF), Direct Current (DC)- en microgolfmodules spelen een belangrijke rol in het functioneren van de meeste kritische halfgeleiderapparatuur. Odyssey heeft de know-how en vaardigheden opgebouwd om deze RF, DC & Microwave modules te repareren.

Angelo Andres geeft leiding aan de Europese tak van Odyssey. “Oost NL heeft ons vorig jaar geholpen met onze vestiging op de Novio Tech Campus. Nijmegen is voor ons een mooie locatie: er zit hier heel veel kennis op het gebied van de semiconductor industrie en we kunnen veel samenwerken met andere bedrijven en kennisinstellingen. Met deze lening ondersteunt Oost NL ons de volgende stap te zetten en verder te groeien.” Odyssey Europe gebruikt de lening om extra laboratoriumruimten te bouwen en nieuwe testapparatuur aan te schaffen. Ook vindt een verdubbeling plaats van het aantal werkbanken. Onze huidige reparatiefacaliteit was niet meer in staat om aan de grote vraag van klanten te voldoen. “Zonder deze lening zouden onze groeiplannen aanzienlijke vertraging oplopen. Nu kunnen we meer klanten beter bedienen”, aldus Angelo Andres.

Lening voor nieuwe vestigers

Het is de eerste keer dat Oost NL in deze vorm een lening verstrekt aan een zogeheten ‘nieuwe vestiger.’ Een lening voor internationale ondernemingen die zich – met een Nederlandse entiteit – vestigen in Oost-Nederland. De lening geeft innovatieve bedrijven die de Oost-Nederlandse economische structuur versterken een extra impuls om economische en maatschappelijke impact te maken.

“Met deze lening bieden we internationale bedrijven een vliegende start in de regio. Odyssey is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat past binnen een ecosysteem – dat van de semiconductorindustrie – en zo een mooie aanvulling op bestaande bedrijven. Door de combinatie te zoeken tussen investeren en het aantrekken van internationale bedrijven vergroten we onze impact”, aldus Ben van den Broek, senior projectmanager Tech bij Oost NL.

Circulaire economie

Odyssey richt zich op verlenging van de levensduur van apparatuur, zowel binnen de regio als binnen de Europese markt. Voor de klant betekent dit een geringe investering zodat deze zijn geld voor andere zaken kan gebruiken dan de aanschaf van nieuwe apparatuur. Odyssey draagt met deze vorm van hergebruik bij aan de circulaire economie.

Odyssey

Odyssey Europe is een dochter van het Amerikaanse Odyssey Technical Solutions, wereldleider in reparatie- en service van apparatuur in Radio Frequentie (RF), gelijkstroom (DC) en microgolven. Het team voert vanuit Nijmegen reparaties uit in Europa. Odyssey biedt support voor alle apparatuur van de voornaamste semiconductor toolmakers en OEMs binnen het RF-, DC- en microgolf-domein. Het gaat daarbij om (onderdelen van) apparatuur voor de semiconductorindustrie en RF technologie, een belangrijke sector en focus gebied in Nijmegen.