Oost NL

Mylium & Greencovery winnaars AtlasInvest Entrepreneurship Grant

​Hergebruik van stoffen in afvalstromen voor voedingsproducten en duurzaam materiaal uit schimmels, met de kwaliteit van leer. Met die thema’s zijn de Wageningse start-up bedrijven Greencovery en Mylium de winnaars van de AtlasInvest Entrepreneurship Grant. Beide start-ups zijn gebaseerd op kennis die is ontwikkeld aan Wageningen University & Research. 

Greencovery

Op de foto het team van Greencovery.

Greencovery – Winnaar Start-up Award

De Start-Up Award steunt student-ondernemers die zich richten op commercieel veelbelovende oplossingen voor wereldwijde uitdagingen op gebied van voeding en duurzaamheid. Zij ontwikkelen producten en diensten die schaalbaar zijn en potentie hebben om te groeien. The Start-up Award bestaat onder andere uit een geldbedrag van 35.000 euro dat zij kunnen inzetten voor de verdere groei van hun bedrijf.

Greencovery richt zich op het gebruik van afvalstromen voor de productie van nieuwe ingrediënten voor voedingswaren. Hiermee kan de voedselindustrie een enorme stap zetten in de verduurzaming van hun productieprocessen. Volgens de jury heeft het idee achter het bedrijf grote potentie en hebben de oprichters hun businessplan op een zeer gedegen manier uitgewerkt. Ook hebben zij in een pilot aangetoond dat de technologie werkt en dat er een realiseerbaar verdienmodel is opgezet. Dat geeft zoveel vertrouwen dat het investeringsbedrag kan bijdragen aan de ontwikkeling tot een succesvol bedrijf.

Mylium - Winnaar Impact Award

De Impact Award beloont sociale initiatieven van student-ondernemers die zich richten op maximale impact op gebied van milieu en duurzaamheid. The Impact Award bestaat onder andere uit een geldbedrag van 15.000 euro.

Mylium ontwikkelt met behulp van mycelium-technologie duurzame materialen uit schimmels die kunnen worden ingezet om leer te vervangen. Op dit moment richt het bedrijf zich op de tassenindustrie, maar volgens de jury heeft het milieuvriendelijke materiaal de potentie om veel breder ingezet te worden en zo een enorme impact voor het milieu te bereiken. Zij hoopt met de toekenning van de Award en het bijbehorende geldbedrag een positieve impuls aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf te geven.

The Atlas Invest Entrepreneurship Grant wordt georganiseerd door Starthub Wageningen in samenwerking met het Universiteitsfonds Wageningen. ​De AtlasInvest Entrepreneurship Grant is een initiatief van investeerder Marcel van Poecke en zijn dochter Heleen van Poecke en werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Naast een geldbedrag bieden zij de winnaars de mogelijkheid om gebruik te maken van hun kennis, ervaring en netwerk.​

Vanuit Oost NL ondersteunen we de beide ondernemingen met start-up coaching en het vinden van samenwerkingspartners. Greencovery is ook actief in het Duits-Nederlandse Interreg-programma Food2020 en ontving een Groeiversneller Gelderland kennisvoucher. ​Lees meer over Greencovery.