Header fallback 1

Mic-O-Data en MR Brain verwerven twee miljoen voor innovaties

​Octrooicentrum Nederland bundelt krachten met Oost NL en de provincie Overijssel. Het resultaat: tijdens het event 'Bescherm je digitale innovaties' in Zwolle kregen twee initiatieven vouchers en beschikkingen uitgereikt door Eddy van Hijum, gedeputeerde van de provincie Overijssel, om hun innovatieprojecten te realiseren en hun intellectueel eigendom te beschermen.
efro

​Mic-O-Data en MR Brain richten zich allebei op digitale innovaties. Mic-O-Data uit Hengelo ontwikkelt, produceert en verkoopt dataregistratie- en toegangscontrolesystemen. Zo ontwikkelt zij een 'internet of things' platform voor afvalcontainers, waardoor afval veel effectiever verzameld kan worden. En dat scheelt in inzamelkosten en in CO2-uitstoot. Om deze ontwikkeling te ondersteunen kreeg Mic-O-Data een iPro-N-subsidie van bijna € 55.000. iPro-N is een Europees project met Oost NL als leadpartner, en richt zich op mkb'ers in de grensregio die bezig gaan of zijn met digitale grensoverschrijdende innovaties. 

MR Brain (Zaltbommel/Nijmegen) ontwikkelt een nieuw product voor een hoogkwalitatief en versnelde MRI (Magnetic Resonance Imaging) van de hersenen. Een groot voordeel is dat dit nieuwe product aanvullend is op diverse bestaande MRI-systemen. Dit project krijgt een subsidiebedrag van bijna € 2 miljoen, onder andere via een EFRO-beschikking. MR Brain is een initiatief van MR Coils, ScreenPoint Medical, Radboudumc, Radboud Universiteit en Donders instituut. Oost NL ondersteunt en stimuleert dit project. ScreenPoint Medical is een portfolio bedrijf van Oost NL. 

Octrooicentrum Nederland

Octrooicentrum Nederland is onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De wereld wordt digitaler en Octrooicentrum Nederland krijgt steeds meer vragen over hoe je digitale innovaties slim kunt beschermen. Met een investering in intellectueel eigendom (IE-rechten, zoals merk-, model-, octrooirecht en bedrijfsgeheimen) kan je je winstgevendheid en de waarde van je onderneming vergroten en je imago verbeteren.

Het algemene beeld is dat octrooien duur en lastig te begrijpen zijn. Uit Europees onderzoek blijkt echter dat mkb met IE-rechten 32% hogere omzet per medewerker heeft dan mkb zonder IE-rechten. Dit is positief voor de groei van het bedrijf en uiteindelijk dus ook voor de regionale economische groei. Gezien het belang voor de economie geeft Octrooicentrum Nederland gratis, onafhankelijke en regionale voorlichting over intellectueel eigendom. Daarmee kun je als bedrijf meer gefundeerde keuzes maken over het beschermen, geheimhouden of publiceren van jouw innovatie en daardoor slimmer en beter innoveren en ondernemen.