Oost NL

Meld u aan voor de Business Week Noord-Amerika

Wilt u zakendoen met of in de Verenigde Staten, Canada en/of Mexico? En heeft u nog informatie nodig om de juiste stappen te zetten? Kom dan van 9 tot en met 12 december naar de Business Week Noord-Amerika en krijg antwoord op uw vragen. Dit is hét internationaliseringsevent van het jaar voor deze regio, dus mis het niet.

BW

Het evenement wordt gehouden in Nieuwegein, Nijmegen, 's-Hertogenbosch en Rotterdam. Meld u aan voor een locatie bij u in de buurt.

Waarom focussen op de VS, Canada en Mexico?

De handelsverdragen met Canada en Mexico bieden nieuwe kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. In grote delen van de Verenigde Staten is een progressieve omwenteling gaande, waarbij men opschuift naar een duurzame economie, een vooruitstrevend klimaatbeleid en energietransitie. Daarnaast wordt stevig geïnvesteerd in onder andere modernisering van de landbouw en voedselproductie, gezonde voeding, een betere en patiëntgerichte gezondheidszorg.

Netwerken en een-op-eengesprekken

De Business Week Noord-Amerika biedt Nederlandse bedrijven een unieke kans om met een uitgebreid en divers netwerk in contact te komen. U ontmoet vertegenwoordigers van ervaren bedrijven, sectorspecialisten, private ondersteuners en een groot aantal medewerkers van handelsafdelingen van Nederlandse ambassades, consulaten-generaal en Netherlands Business Support Offices uit de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Na plenaire presentaties en break-out sessies op specifieke onderwerpen, kunt u tijdens een-op-eengesprekken uw specifieke vragen en/ of plannen voor (een van) deze landen bespreken met specialisten op het gebied van marktbewerking, juridische en visa aangelegenheden, handelsmedewerkers uit die landen en de regionale partners.

De organisatie bestaat uit de publieke partners van Trade & Innovate NL, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij zorgen voor een goedgevuld programma met handige en praktische informatie-uitwisseling door onder meer experts, ervaren bedrijven en handelsmedewerkers.

Uiteraard biedt de Business Week volop netwerkgelegenheid.

Programma

Voor de Business Week Noord-Amerika komen meer dan 12 handelsmedewerkers uit de 3 landen naar Nederland om u te informeren over de kansen in het algemeen en, samen met de publieke partners in Nederland, meer specifiek op onder meer de volgende onderwerpen:

Datum/dag Onderwerp
Alle dagen Marktbewerking VS, Canada en Mexico
Maandag 9 december Handelsverdragen
Dinsdag 10
t/m donderdag 12 december
Presentaties kansrijke sectoren in de VS, Canada en Mexico
Dinsdag 10
december
Thema: Life Sciences & Health
Woensdag 11 december Thema: Agritech & Foodtech (in samenwerking met AgriFoodTech Expo)
Donderdag 12 december Thema: Cyber Security
Donderdag 12 december Thema: Duurzame stedelijke ontwikkeling en smart urban mobility

​Er kunnen meer onderwerpen worden toegevoegd aan het programma, mede op basis van input van het bedrijfsleven.

Aanmelden

De Business Week Noord-Amerika is bedoeld voor ondernemers die met een of meerdere landen in Noord-Amerika zaken willen doen. De organisatie streeft ernaar om het programma optimaal te laten aansluiten op deze doelgroep. Aanmelden kan vanaf de eerste week van november via de site van RVO.nl.

Locaties

  • Maandag 9 december in Nieuwegein
  • Dinsdag 10 december in Nijmegen
  • Woensdag 11 december in 's-Hertogenbosch
  • Donderdag 12 december in Rotterdam

Deelname

  • Deelname is gratis.
  • Bij no-show zonder afmelding betaalt u € 75.
  • Aanmelden vanaf eerste week november.

Mogelijk gemaakt door Trade & Innovate NL

Trade & Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade & Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.