Header fallback 1

MedAngel in de internationale pers

Internationale media-aandacht voor deze week voor MedAngel, een portfoliobedrijf van Oost NL. MedAngel ondersteunde een studie waarbij 400 patiënten met de sensor van het bedrijf de temperatuur van hun insuline bijhielden.

MedAngel ONE sensor

Veel diabetespatiënten bewaren een voorraad inuline in de koelkast. Het academisch ziekenhuis Charité in Berlijn deed onderzoek naar de temperatuur van de insuline die in koelkasten wordt bewaard. Het onderzoek werd uitgevoerd met behulp van de MedAngel ONE, de sensor van het Nijmeegse bedrijf MedAngel.

Uit het onderzoek bleek dat de temperatuur van de insuline 11% van de tijd te veel  afweek van de aanbevolen temperatuur. De temperatuur is van groot belang voor de werking van medicijnen zoals insuline. 

Internationale media-aandacht

De studie werd eerder deze week internationaal opgepikt. Bijvoorbeeld door Diabetes Daily en The Times.

Investering in MedAngel

MedAngel wil een einde maken aan onzekerheid over de werkzaamheid van medicijnen. Dit doet het bedrijf met een sensor waarmee patiënten real-time de temperatuur van hun medicatie kunnen monitoren. Een app op de telefoon geeft de temperatuur aan. Als fondsmanager van het Innovatie- en Energiefonds van de provincie Gelderland investeerde Oost NL samen met Holland Venture in MedAngel om verdere groei en internationalisering mogelijk te maken.