Oost NL

Komt het volgende Nationale Icoon uit Oost-Nederland?

De ontwikkeling van de kunstnier. De uitvinding van bluetooth. De bouw van de Deltawerken. Stuk voor stuk baanbrekende innovaties waar Nederland trots op is. Nationale Iconen hebben de potentie van deze klasse te worden. Het kabinet gaat voor de derde keer op zoek naar baanbrekende innovaties waar Nederland in de toekomst de wereld mee kan veranderen. De verkiezing van de Nationale Iconen onderstreept de Nederlandse ambities om als Europees innovatieleider toonaangevend te blijven.

nationaal_icoon

Bij de vorige editie in 2016 werden Blue energy van REDstack (energie uit water), Growboxx van Groasis.(beplanting in droge gebieden) en Lighthouse van ASML (medische isotopen) bekroond tot Nationaal Icoon. In 2014 werd de verkiezing voor het eerst georganiseerd. Toen werden in de Ridderzaal vier innovaties bekroond: gekweekte stamcellen, QuTech, hybride aardappels en de Bioneedle.

Nu is het de hoogste tijd om innovatieve bedrijven uit Overijssel en Gelderland in de spotlight te zetten!

Tot uiterlijk vrijdag 1 maart 2019 kan een Nationaal Icoon aangemeld worden. De jury maakt haar voordracht aan het kabinet in september 2019 bekend. De uitverkoren icoonprojecten krijgen gedurende drie jaar een eigen aanspreekpunt met steun van het kabinet. Dit biedt toegang tot een groot netwerk bij het benutten van nieuwe mogelijkheden in binnen- en buitenland.