Oost NL

Kennis en technologie innovatiemissie Californië

Bent u actief op het snijvlak van Hightech Systemen & ICT en Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen? En heeft u interesse in samenwerking met Californië? Ga dan mee met de kennis- en technologie innovatiemissie 'Climate and labour smart agriculture' van 25 tot en met 29 maart 2018.

sanfransisco-header

De doelen van deze missie zijn:

  • Inzicht krijgen in de ontwikkelingen en uitdagingen rondom de toepassing van smart technologie (robotica, ICT en automatisering) in de akkerbouw en de kennisontwikkeling daaromheen.
  • Verkennen van trends en kansen voor samenwerking op vertical en indoor farming als alternatief naast vollegronds voedselproductie.
  • Koppelen van Nederlandse innovatieve kennis en technologie aan Californische partners. De focus ligt op een langdurige samenwerking met California op smart agriculture.

Waarom samenwerking met Californië?

Klimaatverandering en recente beleidsontwikkelingen hebben een grote impact op de agrarische sector in Californië. De recorddroogte zorgt er voor dat agrarisch ondernemers dringend behoefte hebben aan mogelijkheden om het bedrijf en met name het watergebruik slim te managen. Daarnaast groeit de behoefte aan automatisering door de steeds hogere arbeidskosten.

De missie is het startpunt voor het versterken en verder uitbouwen van de meerjarige samenwerking tussen Nederland en Californië op het gebied van 'smart agriculture'. Californië heeft Nederland ook het nodige te bieden. Net als Nederland loopt Californië voorop in technologie en kennisontwikkeling in het agrodomein.
Daarnaast kunnen we veel leren van het innovatie ecosysteem in California waar accelerators, incubators en private investeerders een belangrijke rol spelen.

Voor wie

Bent u verbonden aan een kennisinstelling of technologieprovider, of bent u onderzoeker? En bent u actief op een van onderstaande thema’s met focus op de primaire sector? Dan is deze missie interessant voor u.

  • Robotics / automation
  • Data collectie / Data Analysis
  • Smart Irrigation
  • Vertical Farming / Greenhouse Technology
Speciale aandacht gaat naar innovatieve technologische start- en scale-ups uit Nederland, die behoefte hebben aan rechstreekse contacten met agrarische- en techbedrijven in Californië.