Oost NL

Internationale uitrol van Optiqua’s EventLab versneld door investering van Demcon en Oost NL

​Optiqua, Demcon en Oost NL kondigen vandaag aan dat Demcon en Oost NL investeren in Optiqua en aandeelhouder zijn  in Optiqua B.V.. Met deze investering is het Enschedese Optiqua in staat de internationale uitrol van EventLab, haar real-time monitoring systeem van drinkwaterkwaliteit, te versnellen. Bovendien zal Optiqua voor de verdere industrialisatie van EventLab kunnen steunen op de toonaangevende engineering- en productiecapaciteiten van Demcon.

Foto Optiqua

EventLab: 24 uur per dag real time, drinkwaterkwaliteit meten

Wereldwijd werken waterbedrijven met de EventLab systemen van Optiqua om real-time waterkwaliteit te meten zowel in drinkwaterdistributienetwerken, op water productiebedrijven als bij waterinnamepunten. Het unieke van het Eventlab systeem is zijn brede gevoeligheid voor het detecteren van veranderingen in de watersamenstelling die verkregen wordt door toepassing van een optische meetsensor. Hiermee overtreft het traditionele sensortechnieken in toepassingen gericht op generieke bewaking van drinkwaterkwaliteit. Het EventLab systeem is een complete oplossing. Het bestaat naast het sensor systeem, uit de infrastructuur voor datatransmissie, algoritmes en software voor het verwerken en visualiseren van data en het detecteren van kwaliteitsveranderingen. 

Optiqua, Demcon en Oost NL een perfecte combinatie

"De investering van Oost NL en Demcon stelt ons in staat onze marketing- en verkoopinspanningen te versnellen", aldus Jos-Willem Verhoef, managing director van Optiqua. "We zijn erg enthousiast over het industriële partnerschap met Demcon. Deze samenwerking op het gebied van productie en engineering stelt ons in staat om ons te concentreren op de internationale uitrol van onze producten. Ook de relatie met Oost NL is voor ons van groot belang. Het sterke financiële netwerk van Oost NL kan van grote waarde zijn voor onze verdere expansie."

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL investeert vanuit haar participatiefonds Oost NL in Optiqua. Marius Prins, algemeen directeur Oost NL, legt uit: "Schoon drinkwater is van wereldbelang. We geloven in de technologie van Optiqua die de kwaliteit en veiligheid van water bevordert. De investering in Optiqua stimuleert verder natuurlijk ook de werkgelegenheid voor de regio.''

Dennis Schipper, managing director van Demcon: "We hebben productiecapaciteit beschikbaar voor de systemen van Optiqua en kunnen de verantwoordelijkheid voor productie en sourcing overnemen. Daarnaast kunnen we ons ondernemerschap en onze ervaring in internationale markten inbrengen.  De samenwerking met Optiqua past in onze inspanningen om meer producten te leveren naast onze innovatie- en engineeringdiensten. Het past ook in onze ambities op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen door bij te dragen aan oplossingen voor de wereldwijde uitdaging van schoon drinkwater.