Oost NL

Innovatie biedt integrale veiligheid op hoogte

Voor mensen die op daken werken is vallen een reëel gevaar, met soms grote consequenties. PITH-Solutions uit Rossum heeft tot doel om het werken op hoogte veiliger te maken. In 2015 ontving PITH-Solutions een lening van Oost NL om haar product verder te ontwikkelen. Inmiddels worden de producten van PITH-Solutions door grote klanten gebruikt en staat het bedrijf op eigen benen.
pith_bijgesneden

​​Gebouweigenaren zijn volgens de wetgeving verantwoordelijk voor de veiligheid van personen die op hun gebouwen werken. André Tijssen, mede-eigenaar van PITH Solutions: “Wij bieden gebouwbeheerders een product aan met een optimale waarborging van de aansprakelijkheid. Dit om een veilige werkomgeving te garanderen aan alle personen die op daken werken.”

 
Begin 2017 heeft PITH-Solutions een nieuw innovatief product op de markt gebracht dat integrale veiligheid biedt bij veilig werken op hoogte, voor zowel op hellende als platte daken. Het product onderscheidt doordat het optimale veiligheid biedt en maximale vrijheid creëert bij het werken op een dak. Dit levert gebouwbeheerders op dat er tegen lagere kosten een integraal veiligheidssysteem is dat hun medewerkers beschermt bij het werken op hoogte.
 
“Oost NL heeft in 2016 ons ondernemingsplan beoordeeld en meegedacht om het financieel mogelijk te maken om door te ontwikkelen”, vertelt André Tijssen, mede-eigenaar van PITH Solutions. “Samen met co-financiers heeft Oost NL voor die financiering kunnen zorgen. Hierdoor konden we de eerste pilots starten bij twee Nijmeegse woningcorporaties. Medewerkers van deze corporaties ervaren de producten als veilig en gebruiksvriendelijk. Inmiddels lopen er gesprekken met andere potentiële klanten.” ​