Oost NL

Holland Green Science vestigt zich in regio Foodvalley

Holland Green Science (HGS) ontwerpt en produceert innovatieve laboratoriumapparatuur die is toegesneden op onderzoek naar cannabis, kruiden en andere medicinale botanische producten. HGS vestigde zich onlangs in de regio Foodvalley, met directe toegang tot talent, partners en samenwerkingsverbanden op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Oost NL ondersteunde het bedrijf bij de vestiging.  

HGS

Holland Green Science werd in 2021 opgericht, waarna marketing- en verkoopkantoren werden opgezet in de EU en in Noord-Amerika. HGS combineert ervaren ondernemers met een typische start-up mentaliteit en brengt zowel flexibiliteit als sterke expertise aan tafel voor hun klanten: innovatieve bedrijven die nieuwe ingrediënten ontwikkelen. 

Het team in Nederland heeft een passie voor de wetenschap van medicijnen op basis van cannabis, psychedelische therapie, en gezonde ingrediënten. Op dit moment bestaat het team in Nederland uit Raynaud Mignot (CEO) en Gillis Gelissen (Sales Director), die beiden 25 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven meebrengen. Het komende jaar wil HGS het team uitbreiden met expertise op het gebied van voeding. 

Oost NL adviseerde Holland Green Science over de vestiging in World Food Center in Foodvalley en introduceerde HGS bij de netwerkorganisatie FoodvalleyNL.  
In Ede wordt het voormalige kazerneterrein Maurits Zuid getransformeerd tot food-ontmoetingsplek met bedrijfsruimtes, werkplekken, onderzoeks- en testruimtes: het World Food Center. Die ontwikkeling komt mede tot stand door de inzet vanuit de Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij Gelderland.