Header fallback 1

Greenchoice neemt minderheidsbelang in Energie Transitie Groep

Groene energieleverancier Greenchoice heeft een minderheidsbelang van 20% genomen in de Energie Transitie Groep (ETG), dat bestaat uit Huismerk Energie, De Groene Stroomfabriek en de Energy Trading Company. Met deze investering versterkt Greenchoice zijn positie als marktleider op de groene energiemarkt. Samen zetten de energieleveranciers een nieuwe stap in hun ambitie om de decentrale energietransitie te versnellen. Oost NL is vanuit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland sinds 2013 aandeelhouder van ETG.

545387_46232481_PPM

​De missie en visie van Greenchoice en de Energie Transitie Groep sluiten naadloos op elkaar aan. Beide organisaties werken aan een duurzaam Nederland door te investeren in de opwek en levering van Nederlandse groene energie. Ook werken ze samen met energie coöperaties en zijn actief in postcoderoosprojecten, waarin consumenten actief betrokken worden bij de opwek van hun eigen groene stroom.

"Samen met de Energie Transitie Groep zetten we een volgende stap om onze posities op de competitieve energiemarkt verder te versterken", aldus Martin van Sleeuwen, financieel directeur van Greenchoice. "Voor Greenchoice geldt dat we aan schaalgrootte werken om ons ook op lange termijn succesvol in te kunnen blijven zetten en zo blijvende impact te realiseren."

Voor de Energie Transitie Groep biedt de deelname van Greenchoice nieuwe mogelijkheden voor verdere groei. "Wij hebben zeer gemotiveerd voor Greenchoice als strategische partner gekozen omdat deze partij een vergelijkbare duurzame visie heeft en door haar schaalgrootte voor  continuïteit zorgt. Met de nieuwe aandeelhouder kunnen we succesvol blijven en investeren in de versnelling van de lokale energietransitie", zegt Peter den Biesen, directeur ETG.

Calloptie

Mogelijk  gaat de samenwerking tussen Greenchoice en de Energie Transitie Groep in de toekomst nog verder. "We hebben het recht verkregen om ook de resterende aandelen over te nemen", aldus Van Sleeuwen. "Klimaatbewuste consumenten en bedrijven moeten in de toekomst verzekerd kunnen zijn van een sterke, groene speler op de energiemarkt. Greenchoice ziet mogelijkheden om die sterke speler te zijn. De weg daarnaartoe kent – ook in het belang van onze klanten en medewerkers – een gefaseerde aanpak."