Oost NL

GO4EXPORT - Meet the Buyer: Pitch jouw oplossing voor uitdagingen van Duits mkb

De Covid-19-pandemie heeft veel bedrijven geraakt. Vooral de maakindustrie heeft flinke dreun opgelopen door de onrust in de wereldeconomie en de maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Toch legt de coronacrisis ook mogelijkheden bloot: Nearshoring en risicospreiding bij afnemers bieden kansen voor leveranciers. GO4EXPORT Meet the Buyer is erop gericht om deze kansen te verzilveren. In het programma presenteren Duitse bedrijven online hun uitdagingen en Nederlandse bedrijven krijgen de kans om hun oplossingen te pitchen.

Smart Industry

Meet the Buyer is onderdeel van het GO4EXPORT-programma waarvan Oost NL leadpartner is. In samenwerking met een consultant in Duitsland worden bedrijven bevraagd naar hun uitdagingen voor het komende jaar. Zoals investeringen voor het verbeteren van productieprocessen, gebruik van duurzame grondstoffen en digitalisering. Vervolgens wordt hen gevraagd of het Nederlandse MKB mogelijke oplossingen zou mogen pitchen voor de genoemde uitdagingen. Er wordt een anoniem profiel opgemaakt van het betreffende bedrijf en de gewenste investering.

Wat mag je verwachten?

De profielen zijn terug te vinden op de GO4EXPORT-website. Bedrijven kunnen reageren als zij denken een geschikte oplossing in handen te hebben. Gedurende komende maanden worden in totaal vier profielen uit Duitsland gepubliceerd. De eerste twee profielen uit Duitsland zijn inmiddels bekend. Uiteindelijk worden per profiel maximaal drie bedrijven geselecteerd die hun oplossing mogen pitchen. De inschrijving voor de eerste pitch-ronde sluit 4 juni. De pitches starten 15 juni. Bedrijven die niet geselecteerd zijn om te mogen pitchen krijgen persoonlijk advies en begeleiding bij hun verdere (export)activiteiten richting de Duitse markt. Zij zullen kunnen deelnemen aan andere GO4EXPORT-activiteiten in de toekomst.

Meer weten en aanmelden

De eerste twee profielen uit Duitsland zijn hier te vinden, net als de mogelijkheid om je aan te melden. Wil je meer weten over het programma? Neem dan contact op met Kevin Duesing (kevin [dot] duesing [at] oostnl [dot] nl).