Header fallback 1

Food Connect uit Almelo wint Innofood Award

​Donderdag 11 oktober vond in de Grolsch Veste in Enschede de jaarlijkse Innofood Ledendag plaats. De dag was gevuld met interessante sprekers van Rabobank, Tony's Chocolonely en Vivera. Food Connect uit Almelo was de winnaar van de Innofood Award 2018. Een ander hoogtepunt de dag was de uitreiking van Ice Cream Challenge door gedeputeerde Hester Maij aan leerlingen van basisschool SMDB Wierden-Enter.

Innofood I

​Jans Hoekman, sectormanager Agro-Food bij Oost NL, is bestuurslid van Stichting Innofood. Oost NL heeft een adviserende rol binnen het bestuur en de vakgroepen van de stichting.

Stichting Innofood behartigt de belangen van in principe Oost-Nederlandse productiebedrijven die in de voedings- en genotmiddelenindustrie actief zijn en wat daarmee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Food Connect uit Almelo wint Innofood Award 2018

De trotse winnaar van de Innofood Award 2018 is het bedrijf Food Connect uit het Twentse Almelo. De Innofood Award zelf werd toegelicht door beeldend kunstenaar Mirjan Koldeweij en uitgereikt door de voorzitter van Stichting Innofood, Wouter Jansen van Velsen. De overige genomineerden waren Johma en Vivera.

Food Connect maakt verse gerechten voor thuis. Het bedrijf is 17 jaar geleden gestart – door Wim Swier - in een garage in Denekamp en heeft een zeer grote groei doorgemaakt. Dit jaar is Food Connect vernieuwd gaan koken. Dit maakt dat de klant de gerechten volledig zelf naar eigen keuze kan samenstellen. Dit is wat Food Connect uniek maakt in de markt. In maart 2018 lanceerde Food Connect een volledig nieuw en uniek verpakkingsconcept. En in juli 2018 nam het bedrijf het franchiseconcept Eten met Gemak over. Bijzonder is dat Food Connect al deze ontwikkelingen met hetzelfde team heeft kunnen realiseren, als waarmee het bedrijf ooit is gestart. Kortom een bedrijf dat weet hoe te scoren in een in een markt die volop in beweging is en echt impact heeft.

Gedeputeerde Hester Maij reikt prijs uit aan de winnaar(s) van de Ice Cream Challenge

Een andere publiekstrekker was de uitreiking door gedeputeerde Hester Maij aan de prijswinnaars van de Ice Cream Challenge. De voedingsmiddelenindustrie is de grootste industrie in Nederland. In deze bedrijfstak zijn veel technische beroepen. De overheid stimuleert studies in de techniek. Stichting Innofood, de netwerkorganisatie van voedingsmiddelenbedrijven in Oost-Nederland, sluit daarop aan en wil laten zien dat werken in de voedingsmiddelenindustrie dynamisch en interessant is. De Ice Cream Challenge is een initiatief van TechYourFuture, het expertisecentrum voor techniekonderwijs, en Stichting Innofood en werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.