Oost NL

Drie Oost-Nederlandse bedrijven bij finalisten voor Koning Willem I Prijzen

Op 22 oktober maakte de organisatie van de prestigieuze Koning Willem I Prijs bekend welke bedrijven nog kans maken op de prijzen die op 25 november van dit jaar worden uitgereikt. In de categorie 'mkb' en de categorie 'grootbedrijf' komen we mooie Oost-Nederlandse bedrijven tegen die nog in de race zijn.

AWL ontvangt nominatie

​In de categorie mkb-ondernemingen zijn Von Gahlen en Van Raam genomineerd. Von Gahlen (Zevenaar) bouwt wereldwijd productiefaciliteiten voor producten van radioactieve geneesmiddelen. Zo vormen zij een belangrijke schakel in de medische keten van radioactieve straling en de bescherming van medische professionals

Bekijk de bekendmaking van de nominatie van Von Gahlen terug in deze video:

 

Van Raam (Varsseveld) geeft door het produceren van unieke, aangepaste fietsen geeft Van Raam beweging terug aan degenen die dat zijn verloren. Het bedrijf is onderscheidend op gebieden als duurzaamheid, innovatie, en HRM beleid.

Grootbedrijf

In de categorie grootbedrijf is het Harderwijkse AWL-Techniek genomineerd. Duurzaamheid staat bij AWL-Techniek centraal wat betreft het milieu en alle betrokkenen van het bedrijf. AWL is een hightech machinebouwer voor de automatiseringsindustrie met een oog voor innovatie. Zo is AWL met recht een koploper te noemen op het gebied van digitalisering en unieke concepten binnen de branche.

Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Prijs is een ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. Het vormt de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor de Koning Willem I Prijs. De jury bestaat uit kopstukken uit het Nederlands bedrijfsleven en koningin Máxima. 

Beeld: koning Willem I Prijs