Oost NL

Derde ronde Investor Readiness Programma

​Op 21 februari 2020 start Oost NL de derde editie van het Investor Readiness Program (IRP). Een 10-weeks intensief programma waarin ondernemers werken aan het optimaliseren van hun business case. Inschrijven is mogelijk tot 7 februari. Er is plaats voor 10 tot 15 bedrijven.

IRP

​Ook in de derde editie van het IRP gaan ondernemers samen met een coach van Oost NL op zoek naar bevestiging van hun business case. En dan met name naar de argumenten en onderbouwingen die dit ondersteunen. In tien modules wordt stilgestaan bij de belangrijkste informatie die bij een investerings- of financieringsaanvraag wordt gevraagd. Het eindresultaat van deze 10 weken is, als alles goed gaat, een investerings- of financieringsaanvraag die daadwerkelijk kan worden ingediend.

Het IRP is een programma voor innovatie startups met groeipotentie. In individuele sessies werken zij aan alle facetten van hun businesscase. Oost NL biedt daarbij coaching op marktvalidatie, team, propositie en bedrijfscultuur. Tussentijds krijgen ze in plenaire bijeenkomsten feedback van andere deelnemers, investment managers en van financiële- en kennispartners die bij het programma betrokken zijn.

Over het Investor Readiness Program

Het Investor Readiness Program is ontwikkeld door de BOM, de Brabantse regionale ontwikkelingsmaatschappij. Begin 2017 onderzocht de BOM wat jonge bedrijven nodig hebben om te groeien. Uit de resultaten bleek dat bijna al deze bedrijven op zoek zijn naar kapitaal, maar dat slechts 3% investeringsrijp is. Tegelijkertijd had 30 tot 40% van de ondervraagde ondernemingen wel de poténtie om aan de voorwaarden van kapitaalverstrekkers te voldoen. Het Investor Readiness Program wil die brug slaan.

Meer weten?

Wil je weten of het Investor Readiness Programma iets voor jou is? Kijk dan hier. ​