Header fallback 1

Dekimo versnelt groei adviestak via vestiging in Enschede

Het Belgische Dekimo breidt verder uit in Enschede. Het bedrijf heeft sinds vorig jaar een kantoor in The Gallery in Enschede en gaat nu verdere invulling geven aan zijn activiteiten: het bieden van adviesdiensten op het gebied van elektronica en software. Oost NL adviseerde het bedrijf bij de uitbreidingplannen.  

Dekimo

Huub Wispels, Managing Director Dekimo in Enschede.

Dekimo Experts is de adviestak van de Dekimo-groep en richt zich op het leveren van on-site consultancy, door het versterken van hun klanten met extra vaardigheden en middelen voor software- en hardware engineering, voor bijvoorbeeld Internet-of-Things-software.

Nabijheid Duitsland

Huub Wispels is aangesteld als Managing Director om de groei te versnellen: “Vanuit Enschede willen we Noord- en Oost-Nederland, maar ook aangrenzende delen van Duitsland, bedienen. De markt voor expertise groeit snel. Voor ons was een verdere uitbreiding van onze activiteiten in Enschede een logische stap.  Om deze markt goed te kunnen bedienen zijn we nog opzoek naar software- en hardware engineers met ervaring of affiniteit in IoT.” Dekimo Experts hoopt binnen drie jaar 15 tot 20 hard- en software-experts in dienst te hebben bij haar Enschedese vestiging.

Goed van start in de regio

Oost NL kon het bedrijf helpen met het aanleveren van informatie over de diverse ICT, elektronica- en semiconductor ecosystemen in Oost-Nederland, zodat het bedrijf goed ingebed van start kan gaan in Oost-Nederland: “Die support was waardevol om een idee te krijgen wat er in de regio speelt en wat relevante netwerken zijn om op aan te sluiten. In Twente gaan we, zeker met de aanwezige kennis bij de Universiteit Twente de juiste mensen vinden om mooie stappen te zetten”, zegt Wispels.

Ben van de Broek Projectmanager Tech bij Oost NL hielp het bedrijf bij hun plannen: “Dekimo is een grote naam en een mooie aanvulling op het bedrijfsleven in Oost-Nederland. Hun kennis sluit aan bij Twentse High-Tech bedrijven en kan mogelijk ook veel betekenen voor bedrijven zie zich bezighouden met medtech, de energietransitie of cyber security-toepassingen.”

Enschede is daarmee de achtste vestiging van Dekimo Experts, met drie in België (Gent, Louvain-la-Neuve en Leuven), één in Duitsland (Aken), één in Frankrijk (Parijs) en nu dus ook drie in Nederland (Delft, Eindhoven en Enschede).