Oost NL

CT Lab uit Zuid-Afrika versterkt energie cluster in Oost-Nederland

Het Zuid-Afrikaanse CT Lab opent een Europese vestiging in Arnhem. Het bedrijf maakt geavanceerde meetapparatuur voor elektrische netwerken. Oost NL begeleidde het bedrijf bij de vestigingskeuze.       

CT LAB

CT Lab ontwikkelt specifieke multifunctionele meetapparatuur, die haar klanten inzicht geven in het complexe gedrag van hun elektrische netwerken. Naast meetapparatuur en software biedt CT Lab ook gegevenshosting en bijbehorende ondersteuning.

Oost NL kwam in contact met CT Lab tijdens een acquisitiemissie naar Zuid-Afrika en nodigde het bedrijf uit voor een roundtour door de regio. Daar introduceerde Oost NL CT Lab in het netwerk en overtuigde het bedrijf zich te vestigen in Arnhem.

Toevoeging ecosysteem

Voor de regio betekent dit een mooie toevoeging aan het Cleantech en Energy-ecosysteem rond Arnhem. Oost-Nederland is rijk aan veel private spelers in de Cleantech en Energy-sector: van multinationale ondernemingen tot het midden- en kleinbedrijf. Met de komst van CT Lab wordt het cluster met een geschatte werkgelegenheid voor twaalf man binnen drie jaar versterkt.

CT Lab draagt bij aan innovatie, een veiligere samenleving en energiebesparing door betere monitoring.