Header fallback 1

Connected Capital Growth Fund breidt fonds uit met publiek geld

Oost NL, Topfonds Gelderland en Innovatiefonds Overijssel bundelen de krachten en investeren als eerste publieke investeerders in het Connected Capital & Partners Growth Fund I (het Connected Capital Growth Fund).

_JVF6197-PPMoost-Iwelcome-amersfoort_0

Connected Capital Growth Fund richt zich op innovatieve B2B software bedrijven in de Benelux en Duitsland en verwacht het komende jaar een fondsomvang van 50 miljoen te bereiken. Dit fonds draagt bij aan het versnellen van de internationale groei van bedrijven.

De verregaande digitalisering heeft een enorme impact op onze maatschappij en onze economie. Door de digitalisering, en dan met name door de ongekende mogelijkheden van computer rekenkracht en het gebruik van data, zijn andere bedrijfsmodellen mogelijk. Een voorbeeld hiervan is de opkomst van bedrijfsmodellen die gebasseerd zijn op de ontwikkeling en levering van software-as-a-service (SaaS) via de cloud. Het Connected Capital Growth Fund richt zich op innovatieve bedrijven die inspelen op deze ontwikkeling. Connected Capital Growth Fund investeert in groeibedrijven die innovatieve B2B software leveren om optimaal in te kunnen spelen op de digitalisering van onze samenleving. De ambitie is om de komende 5 jaar in 8 tot 12 bedrijven te investeren. Het afgelopen jaar investeerde het fonds onder meer in het snel groeiende Nijmeegse iWelcome.

iWelcome

iWelcome maakt software om klant- en personeelsdata veilig te beheren, zoals inloggegevens. Het beheer van dergelijke gegevens moet voldoen aan steeds strengere (Europese) regelgeving. iWelcome is de enige Europese partij van formaat die aan deze eisen voldoet. Klanten van iWelcome zijn onder meer PostNL en de Zwitserse verzekeraar Helvetia.

In 2016 investeerde Oost NL ook in iWelcome om zo een groei mogelijk te maken en een nieuwe vestiging in Nijmegen op te zetten. Eind 2017 ontving iWelcome een investering van twee Europese investeerders, Capnamic Ventures en Connected Capital. Met deze investering wil iWelcome internationale groei verder versnellen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, het product verder uitbreiden en naar verwachting het aantal medewerkers verdubbelen naar 150 eind volgend jaar.

Intensiveren samenwerking

Connected Capital ondersteunt het management van iWelcome operationeel en strategisch om de Duitse groeimarkt gestructureerd verder te ontsluiten. Dit onderscheidt Connected Capital van andere marktfondsen.

Olaf te Spenke, een van de oprichters en managing partners van Connected Capital: "We hebben vanuit Oost NL sterke steun gehad bij het opzetten en starten van ons fonds, zowel qua strategie als in de fundraising en deal flow". Mede-oprichter Mathijs Robbens vult aan: "Door direct actief samen te werken in de Series C financieringsronde van iWelcome konden wij onze meerwaarde direct concreet maken voor Oost NL. Samen met het ambitieuze iWelcome team richten we ons nu op het opschalen van het team en het realiseren van de verdere groei in Nederland, Duitsland en andere Europese markten."

Pieter Rhemrev, manager business unit Capital bij Oost NL: "Het voorbeeld van iWelcome in Gelderland laat zien dat de samenwerking met het Connected Capital team naar verwachting mooie resultaten kan opleveren. We kijken ernaar uit samen nog meer groeibedrijven in Oost-Nederland passend te financieren en daarmee meer werkgelegenheid te creëren."

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie provincie Overijssel toont zich dan ook verheugd: “Innovatieve, internationaal opererende ondernemers in Overijssel en Gelderland krijgen dankzij dit fonds een geweldige ondersteuning om hun bedrijven verder te onwikkelen. Dit is van groot belang voor onze economie en de werkgelegenheid." Zijn evenknie uit Gelderland, Michiel Scheffer, verwacht ook veel van het nieuwe fonds. "De digitalisering wordt vaak gezien als bedreiging maar is voor ondernemers ook een kans. Dat zien we ook bij iWelcome. We verwachten meer van successen nu het Connected Capital en Oost NL intensiever samenwerken."