Header fallback 1

Circulaire economie in de hoogste versnelling

​Wat is het beste idee om circulaire economie te bevorderen in Oost-Nederland? Deze vraag staat centraal in de sessie ‘Circulaire Economie in de hoogste versnelling’ tijdens ons jubileumevent op 25 juni 2018. Onze collega’s Susan van Boxtel en Bernold Kemperink begeleiden deze interactieve sessie. Hoe kijkt Susan naar deze uitdaging?
Susan en Bernold_15jr
"In een Circulaire Economie blijven grondstoffen zo lang mogelijk in circulatie en bestaat afval niet. Hiermee is de impact van economische groei op het milieu minimaal. Voor deze duurzame ontwikkeling is innovatie en samenwerking in de keten zeer belangrijk."
 

Maatschappelijk uitdagingen, wat is jouw impact?  

 
"Onze impact op de maatschappelijke uitdagingen is vooral het verbinden van overheden, bedrijven en kennisinstellingen die samen een businesscase verkennen op de maatschappelijke uitdagingen. Bovendien hebben we een antenne-functie: we spreken met zoveel partijen in de regio, maar ook internationaal, dat we goed kunnen zien waar vergelijkbare uitdagingen spelen." 
 

Wat vormt volgens jou de toekomstige kracht van Oost-Nederland? 

"De huidige kracht van Oost-Nederland is de samenwerking in sterke regio-clusters. Uitgaande van deze kracht en verdere ontwikkelingen richting de Circulaire Economie, is onze verwachting dat cleantech een belangrijke sector wordt. Voorbeelden van toekomstige krachten van Oost-Nederland zijn een duurzame energie-opslag cluster en de afvalverwerkingssector zal zich omvormen tot grondstoffenleveranciers. "
 
Dit jaar werkt Oost NL 15 jaar aan duurzame ontwikkeling van de economie in Oost-Nederland. Tijdens ons jubileumevent op 25 juni 2018 kijken we naar de toekomst. De toekomst is nu, de toekomst zijn wij! Hoe gaan we samen maatschappelijke uitdagingen aan?