Oost NL

CIRCO Tracks: Van waardevernietiging naar businesskansen

Ook voor de maakindustrie bieden circulaire businessmodellen bieden steeds meer kansen: de winst zit niet meer alleen in het produceren en verkopen. De Circular Business Design Tracks (CIRCO Tracks) is een programma waarin je samen met experts concrete stappen in de ontwikkeling van vernieuwde producten, diensten en businessmodellen verkent. Resultaat: een implementatieplan waarmee je waardeverlies vermindert en dus concurrentiekracht vergroot. In het najaar start Novel-T met het thema: Maakindustrie.
Novel_T

​CIRCO Track Smart Industry- Maakinindustrie

 
In september 2019 start Novel-T met de CIRCO-Track gericht op Smart Industry – Maakindustrie. In deze CIRCO Track van drie workshopdagen breng je de ontwikkeling van jouw producten en processen een stap verder, waarbij het toepassen van Smart Industry slim gecombineerd wordt met circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:
 
  • Grondstofefficiency (efficiënter produceren, 3D-printing en hergebruik van productieafval);
  • Levensduurverlenging van componenten en producten (door ICT i.c.m. sensoriek, Internet of Things, slimme onderhoudscontracten, upgrading en re-manufacturing);
  • Delen van middelen i.p.v. het aanschaffen: intensiever gebruik maken van productieapparatuur;
  • Controle houden door monitoring op afstand (preventief onderhoud i.p.v. vervanging);
  • De impact voor je bedrijf om een dienst i.p.v. een product te leveren.