Oost NL

Chimwemwe de Gaay Fortman nieuw lid management team Oost NL

​Chimwemwe de Gaay Fortman is de nieuwe business unit manager Capital en treedt daarmee toe tot het MT van Oost NL. Op 1 december neemt zij de functie over van Koos Fuykschot die de investeringstak van Oost NL de afgelopen jaren heeft geleid. Vanuit de business unit Capital verstrekt Oost NL risicofinancieringen aan innovatieve bedrijven in Oost-Nederland. In haar nieuwe functie is Chimwemwe verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling hiervan en geeft ze leiding aan team Capital dat op dit moment bestaat uit circa 40 medewerkers.

chimwemwe

Chimwemwe de Gaay Fortman: "Innovatieve bedrijven zijn cruciaal voor de innovatiekracht en het toekomstig verdienvermogen van (Oost-)Nederland. Duurzaamheid, innovatie en inclusiviteit zijn belangrijke thema's voor mij. Ik zie veel kansen om deze thema's goed aan te laten sluiten op het portfolio van Oost NL. Ik kijk er naar uit om hierin van waarde te zijn."

Wendy de Jong, algemeen directeur Oost NL, kijkt uit naar een mooie samenwerking. "Juist in deze tijd is het belangrijk om portfoliobedrijven te ondersteunen en ook te investeren in nieuwe bedrijven. Zo gaat er geen kennis verloren en blijft werkgelegenheid behouden voor bedrijven die werken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Chimwemwe is de juiste persoon om deze betekenisvolle rol binnen Oost NL in te vullen," aldus De Jong.

Chimwemwe de Gaay Fortman is van huis uit financieel econoom. Sinds 1995 is ze actief in de financiële sector. Op dit moment is ze onafhankelijk adviseur en projectleider met de focus op het versterken van innovatieve en duurzame business cases voor haar klanten. Ook is ze betrokken als toezichthouder bij Horticoop B.V. en het Eco.businessfund-SICAV SIF, en als lid van de investeringscommissie bij het &Green Fund en het Good Fashion Fund.  

Per 1 december zal het management van Oost NL bestaan uit Wendy de Jong (algemeen directeur), Theo Föllings (business unit manager Business Development), Robert Steggink (manager Finance) en Fons de Zeeuw (business unit manager International) en Chimwemwe de Gaay Fortman (business unit manager Capital).