Header fallback 1

Call voor robotica-oplossingen voor coronahulp

​Het Europese project DIH-HERO heeft een call uitgezet voor het ontwikkelen van robotische oplossingen voor Corona-gevaarlijke handelingen in met name medische omgevingen. Er is ondersteuning beschikbaar tot 100.000 euro. Met deze call wil DIH-HERO onderzoeken aan welke medische behoeften robotica kan voldoen, met bestaande oplossingen die tijdig kunnen worden ingezet, in plaats van geheel nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Geïnteresseerde bedrijven moeten er snel bij zijn, de call staat open van 10 april 2020 tot 17 april 2020.

DIH-hero

​Projectaanvragen kunnen rechtstreeks ingediend worden op de website van DIH-HERO. Oost NL kan ook ondersteunen bij het meedenken en indienen van de aanvraag, neem hiervoor contact op met Alex van Geldrop. Gezien de zeer krappe deadline dit graag zo snel mogelijk.


Deze COVID-19 call is gericht op het ondersteunen van robottechnologieën en oplossingen in de latere ontwikkelingsstadia die snel kunnen worden ingezet in de zorgsector, om zorgprofessionals te ondersteunen in de strijd tegen het coronavirus, om zo te voldoen aan een actuele klinische vraag of behoefte. (Het is de bedoeling dat de aanvrager de eerste demonstrator binnen 4 weken afrondt, terwijl het hele project bij voorkeur binnen 8 weken moet worden afgerond).


DIH-HERO


Het Europese project DIH-HERO (Digital Innovation Hub Healthcare Robotics) is gericht op het versnellen van innovatie en implementatie van robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg. Het project bestaat uit een consortium van 17 partners in 11 Europese landen onder aanvoering van de Universiteit Twente. DIH-HERO stimuleert samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en investeerders zodat producten en diensten sneller op de markt komen.