Oost NL

Arnhem op Hannover Messe

De gemeente Arnhem, stichting Citymarketing Arnhem en The Economic Board slaan dit jaar de handen ineen op de Hannover Messe: de grootste industriebeurs van Europa. Het doel is om Arnhem en de omliggende regio op de kaart te zetten als Energy-hotspot. Diverse andere organisaties, zoals Oost NL, Kiemt en Connectr – Energy Innovation zullen hierbij hun ondersteuning aanbieden. Ook zal ‘Lifeport’ zich presenteren.

De Messe vindt plaats van 30 mei tot 2 juni.

Hannover Messe

Op de Hannover Messe laten partijen diverse interessante Energy-gerelateerde verhalen aan de bezoekers zien. Hierbij valt te denken aan batterijopslag, Smart Grids en toepassingen waarbij zonne-energie centraal staat. Gezamenlijk laten de partijen zien waar Arnhem en Lifeport sterk in zijn. Lifeport is de naam van het innovatienetwerk rond Arnhem, Nijmegen en Wageningen. Hier zijn ondernemers, opleiders en overheden keihard aan het werk voor schone energie, betere zorg, duurzaamheid en sociale Artificial Intelligence.

Bezoekers kunnen op de beurs ook meer te weten komen over het goede vestigingsklimaat van Arnhem en Lifeport. De collega’s van Citymarketing Arnhem, The Economic Board en de Gemeente zullen zorgen voor het leggen van contacten en maken verbindingen met interessante partijen uit de Lifeport regio. Extra aandacht zal er worden gegeven aan het zgn. Human Capital vraagstuk in de energietransitie en de oplossingen die de regio Oost-Nederland daarvoor heeft te bieden.

Hannover Messe 2022

De Hannover Messe telt jaarlijks zo’n 6.500 exposanten en er komen ruim 200.000 bezoekers op deze beurs af. Waar het evenement normaal gesproken in april op het programma staat, koos de organisatie dit jaar voor een programma tussen 30 mei en 2 juni. Dit had te maken met de situatie rondom het coronavirus in Duitsland.

Het thema van de Hannover Messe dit jaar is ‘duurzaamheid en digitalisering’. Met deze focus stimuleert de beurs innovatieve en efficiënte benaderingen van onze productieprocessen, wat vrijwel naadloos aansluit bij de ambities in Lifeport op het gebied van Energy.

Meer info over de Hannover Messe en dit initiatief? Of wilt u als ondernemer graag de stand komen bezoeken? Neem contact op met Jorrit Roorda (jorrit [dot] roorda [at] arnhem [dot] nl) werkzaam bij de Gemeente Arnhem.