Oost NL

Aanvraagtermijn STEPS-vouchers verlengt naar 10 februari

Mkb-ers met een innovatieve oplossing voor energieopslag, en die deze graag willen doorontwikkelen, kunnen een aanvraag indienen voor een STEPS-voucher ter waarde van €12.500. De aanvraagtermijn voor deze vouchers in verlengd naar 10 februari. STEPS biedt mkb-ers een gebruikersgerichte, vraaggestuurde aanpak om via fieldlabs hun producten dichter bij de markt te brengen.

STEPS beeld

Het STEPS-programma gaat 40 bedrijven ondersteunen met een competitief voucherprogramma dat € 12.500 aan kosteloze ondersteuning aanbiedt door vooraanstaande universiteiten. Daarnaast ontvangen 20 van deze bedrijven elk voor €50.000 aan deskundige ondersteuning om hun technologie te testen en demonstreren bij een regionale eindgebruiker (testbed) in Noordwest-Europa.

Europees project
STEPS is een project binnen het Interreg-programma Noordwest-Europa. Interreg-programma Noordwest-Europa valt onder het Europese Cohesiebeleid en wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het programma bundelt de krachten van bedrijfsondersteunende- en kennispartners uit Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, om het concurrentievermogen van innovatieve aanbieders van energieopslagoplossingen in Noordwest-Europa (NWE) te versterken. De provincies Gelderland en Overijssel zijn medefinancier van dit Interreg 5b-project met Oost NL als leadpartner.

Meer informatie is te vinden op www.stepsnwe-application.com/ of stuur een mail naar wieteke [dot] meijer [at] oostnl [dot] nl.