Oost NL

500ste Groeiplan ingediend bij De Groeiversneller

Afgelopen week diende Ninni-Vi International B.V. uit Ugchelen een groeiplan in bij De Groeiversneller. Voor De Groeiversneller was dat het 500ste groeiplan, sinds de start vorig jaar. Voor deze speciale gelegenheid deed Sylvia Kortenraij van Oost NL de intake samen met Michiel Scheffer, gedeputeerde economie van provincie Gelderland. Samen voerden ze het gesprek met ondernemer Mike Heemsbergen over zijn groeiplan en hoe organisaties en instrumenten in Gelderland daarbij kunnen ondersteunen.

Groeiversneller 500

​Dutch design kinderkleding

Ninni-Vi is een bedrijf dat kinderkleding op de markt brengt. De onderneming verkoopt deze kleding in winkels en vanaf augustus online, via de eigen webwinkel www.ninnivi.nl. "We onderscheiden ons op kwaliteit en stijl: dutch design met eigen ontwerpers", geeft Mike Heemsbergen aan. "De markt voor online kleding verandert snel en is concurrerend. Om te kunnen groeien willen we internationaliseren en nieuwe online samenwerkingen aangaan. We geloven in een sterk online merk met 'beeld' in de straat. We hebben daar beperkt ervaring mee, daarom kloppen we aan bij De Groeiversneller. We verwachten met onze nieuwe strategie ons aantal werknemers te kunnen verdubbelen van 5 naar 10 de komende paar jaar."

Ondersteuning en financiering

Sylvia Kortenraij, projectmanager bij Oost NL: "Met De Groeiversneller kunnen we de ondernemer helpen om een deskundige te vinden op het gebied van export in Europa en Noord-Amerika. Ook kennen we experts op het gebied van het opschalen van online bedrijven." De ondernemer moet uiteindelijk zelf aangeven welke expertise ze wil inhuren om een groeistap te maken, Oost NL stelt haar uitgebreide netwerk in Gelderland beschikbaar. "De provincie heeft vouchers ter beschikking gesteld om een deel van deze inhuur vergoeden. Ook kunnen we leningen verstrekken via onze partner Qredits om investeringen voor groeistappen te financieren." Sylvia geeft aan: "Na het pilotjaar hebben we de voorwaarden voor deze lening verbetert, waardoor de lening nog interessanter is voor ondernemers."

Meest ondernemende regio

Gedeputeerde Michiel Scheffer is blij dat De Groeiversneller in de behoefte voorziet van Gelderse groeiondernemers. "De recente erkenning vanuit Brussel voor Gelderland als European Entrepreneurial Region 2019 geeft aan dat ook anderen de kracht van instrumenten zoals De Groeiversneller zien." Scheffer adviseert de ondernemer om gebruik te maken van de kracht van het Gelderse modecluster: "Met Artez hogeschool voor de kunsten en modebedrijven als Maison de Faux en Spijkers en Spijkers is er veel kennis aanwezig in de regio." Michiel Scheffer was in het verleden voorzitter van Modint, de brancheorganisatie voor mode, interieur en textiel. Michel Scheffer is naar het gesprek gekomen op de fiets: deze drie dagen bezoekt hij de fietsindustrie in Gelderland. 

De Groeiversneller

De Groeiversneller is het Gelderse programma om bedrijven met een groeiambitie te ondersteunen. Bedrijven dienen een quickscan in op de website van Oost NL, de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. Oost NL kijkt hoe de ondernemer gebruik kan maken van het netwerk en de instrumenten in Gelderland. Ook zijn er vouchers beschikbaar tot maximaal € 10.000,- voor de inhuur van externe expertise en leningen tot € 225.000,-. Sinds de start van het programma op 1 maart 2017 kende De Groeiversneller 121 vouchers toe en zijn er 10 leningen verstrekt.

Extra Vouchers voor exportplannen

Op 4 juli stelde de Provincie Gelderland € 300.000 euro extra budget beschikbaar voor De Groeiversneller voor de financiering van exportplannen. Ondernemers kunnen een aanvraag indienen via De Groeiversneller en meer informatie vinden op de website van GO4EXPORT.

Ook plannen om te groeien en wilt u verkennend spreken over hoe belemmeringen om te groeien weg te nemen? Vul de quickscan in op www.de-groeiversneller.nl.

Op de foto: Michiel Scheffer, gedeputeerde Gelderland (links), Mike Heemsbergen van Ninni-Vi International B.V. uit Ugchelen (midden) en Sylvia Kortenraij, projectmanager Oost NL (rechts) bij de 500ste intake van De Groeiversneller.